Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Fosterdiagnostik

Nej til fosterdiagnostik …

… som ikke udføres for barnets skyld!

Retten til Liv mener: Man skal ikke romantisere handicaps, eller undervurdere den store sorg, det er at få et alvorligt sygt barn. Men disse børn er mennesker, som dig og mig. Disse børn har en plads og et potentiale, som det er vores ansvar at respektere og fremelske. Retten til Liv protesterer imod den fejlfindingsmentalitet, som de fosterdiagnostiske tilbud i Danmark er et udtryk for. Retten til Liv kæmper for en ubetingede respekt for livet.

Find information og holdninger

Find en ordbog og en oversigt over, hvordan fosterscreening foregår. Find svar på hvad Downs-, Turners– og Edwards syndrom er. Find holdninger og mere hjælp.

Gør det ikke!

Eva fik en abort, fordi fosterdiagnostikken viste, at hendes barn havde Downs syndrom. Eva fortrød bittert og bruger i dag sin historie til at advare andre:

“Når man får besked om at man venter et barn med downs syndrom, får man samtidig en lang liste over mere eller mindre sandsynlige komplikationer, såsom operationskrævende hjertefejl. I vores tilfælde viste obduktionen, at bortset fra det at barnet havde DS fejlede han ingenting.”

“At tage mit barns liv var det frygteligste, og det mest skræmmende jeg har gjort. Jeg kommer aldrig over det.” Læs Evas beretning.