Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Uvildighed

Hvem har patent på uvildighed?

Abortlinien er jævnligt blevet anklaget for ikke at yde uvildig rådgivning, fordi den organisatorisk hører sammen med en forening, der kæmper mod loven om fri abort og dermed udadtil repræsenterer en holdning imod fri abort. Anklagen kommer bl.a. fra andre organisationer, der også yder rådgivning i spørgsmål omkring abort.

Er det muligt – og ønskeligt?

Men hvad vil det sige at være uvildig? Er uvildig abortrådgivning overhovedet mulig – og ønskelig?
Læs teolog Søren Stidsens analyse af emnet: I spændingen mellem ideal og virkelighed

Hvad er god rådgivning

Læs også dette dobbeltinterview, hvor vi har stillet en række spørgsmål om uvildighed til henholdsvis Abortliniens tidligere leder, Karina Borcher Andersen og projektleder i Sex & Samfund, Jeppe Hald. Hvordan opfatter og håndterer de problematikken omkring uvildighed i forbindelse med rådgivning om abort.

“Det er alene den, der henvender sig for at få hjælp, der kan træffe den endelige beslutning. Det er derfor afgørende, at man som rådgiver er ærlig og tydelig ved at gøre det klart for den rådssøgende, at valget alene ligger hos hende. Derudover er det væsentligt, at man som rådgiver er bevidst om sin egen holdning og dermed opmærksom på, hvor meget eller lidt den fylder i samtalen,”  fortæller socialrådgiver Karina Borcher Andersen, tidligere leder af Abortlinen, i dette interview.

Læs interview: Uvildighed – et dobbeltinterview