Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Test dine argumenter

Hvordan argumentere mod abort?

Retten til Livs påstand er, at alle mennesker er lige og har ret til at leve. Dette er på alle måder et inkluderende og positivt standpunkt!

Men hvad er et godt argument og hvad fungerer ikke? Hvordan møder man de klassiske argumenter for abort? Find i menuen til venstre ideer til, hvordan du kan forsvare dit ufødte medmenneske på en god og konstruktiv måde.

Equal Rights Institute (ERI)

ERI er en amerikansk oranisation, der har som målsæning er at oplære og træne abortmodstandere til at tænke klart, være ærlige i deres tilgang og argumentere overbevisende. Dette gøres gennem et delt fokus på solid argumentation og god samtale. Der lægges vægt på en kærlig og omsorgsfuld tilgang såvel som et ærligt ønske om at forstå den andens synspunkt frem for at prøve at ”vinde” diskussionen. Hvis vi ønsker at ændre et andet menneskes holdning til abort, må vi vise vedkommende samme menneskelige respekt, som vi ønsker, at samfundet skal vise den ufødte.
Find artikler, podcasts og mange flere ressourcer her: Equal Rights Institute

Secular Pro-Life Perspectives

Secular Pro-Life er en organisation, der argumenterer logisk for livet – imod abort – uden at inddrage religiøse standpunkter.

Læs f.eks.: How Do You Understand Someone’s Position on Abortion?

Læs også disse tre blogs der særligt beskæftiger sig med argumentationen omkring det netop undfangne livs status.

Pro Life Apologetik

Bliv rustet til at møde abortkulturen, så du kan forsvare dit ufødte medmenneske.
Se videoen, hvor underviser i Pro-life apologetik Scott Klusendorf stiller de tre spørgsmål, der efter hans erfaring afgør enhver debat om abort:

  • Hvad er den ufødte?
  • Hvad giver os værdi, som mennesker?
  • Hvad er vores opgave?