Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:
102 ngo'er bag åbent brev til Emmanuel Macron

Emanuel Macron 19. januar 2022 i EU-parlamentet

102 ngo'er bag åbent brev til Emmanuel Macron

"Brug ikke din magt til at påtvinge Europa en dødsideologi."

Åbent brev: Det må aldrig blive en EU-værdi at tage liv!

I dag modtager den franske præsident et åbent brev, der er underskrevet af 102 ngo’er fra 14 EU-lande. Brevet er en appel: Gør ikke Abort til en værdi i EU. At beskytte de mest udsatte er ikke en valgmulighed, men et krav! 

Ved årsskiftet overtog Frankrig officielt formandskabet i EU. Præsident Emmanuel Macron orienterede i den anledning Europaparlamentet om, at en af hans klare visioner er, at abort inkluderes som en grundlæggende rettighed i EU’s charter! (Læs mere her: Nyt angreb på EU’s ufødte)

Dette har fået ONE OF US (vor europæiske paraplyorganisation) til at mobilisere!
Derfor har 102 NGO’er fra 14 lande – heriblandt Retten til Liv og Respekt for Menneskeliv fra Danmark – i dag afsendt et åbent brev til Emanuel Macron:

Til præsident for den franske republik, Emmanuel Macron

I denne tid, hvor Østeuropa igen er i krig, stræber De efter at påpege vigtigheden af EU’s enhed. En europæisk enhed, der er forankret i de sande værdier, der har skabt dets historie.
Men da De trådte ind i det franske EU-formandskab, proklamerede De samtidig Deres ønske om at inkludere retten til abort i det europæiske charter om grundlæggende rettigheder. Det må være en fejltagelse, for et sådant mål kan kun splitte og skade EU’s fremtid.
Vi, borgere i Europa, der underskrev borgerinitiativet ONE OF US (det mest succesrige europæiske borgerinitiativ med næsten 1,9 millioner underskrifter), afviser dette forslag.
(…)
Hr. formand. Formandskab for EU kræver, at Deres handlinger altid er tilpasset respekten for ethvert menneskes værdighed. Dette sætter en objektiv grænse for Deres frihed og magt. Vi europæiske borgere stoler på demokratiet og på, at vore repræsentanter ikke instrumentaliserer den magt, de har, til at påtvinge en døds-ideologi imod vores samvittighed og imod enhver demokratisk proces.
Sker dette ikke, vil vi mobilisere. At beskytte de mest udsatte er ikke en valgmulighed. Det er et krav. Vi ønsker at bygge et virkelig humant Europa. Vi håber, at De vil høre vore stemmer.

Læs det originale brev og find samtlige underskrivere.