Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Etik og tro

Et menneske – noget helt særligt!

Retten til Liv mener: Gud har skabt og elsker hvert eneste menneske på denne jord. Et menneske er noget helt særligt! Det gælder Ikke kun for de rige, magtfulde, raske, smukke og kloge, men også den fattige, den svage og den der ikke kan præstere. Ethvert menneske har samme enestående værdi.

“Menneskets storhed bygger ene og alene på den kendsgerning, at Gud i sin ufattelige godhed har gjort det til genstand for sin kærlighed. Gud elsker os ikke, fordi vi er værdifulde, vi er værdifulde, fordi Gud elsker os,” siger den tyske teolog Helmut Thielicke.

Dette menneskesyn forvandler!! Dette menneskesyn får konsekvenser for, hvordan vi lever med hinanden. Dette menneskesyn tvinger os til at kæmpe for dem, som ikke bliver set og hørt – også de ufødte. Læs mere: Bibelen og mit ufødte medmenneske.

9 teser om mennesket

  1. Skabt af Gud i kærlighed
  2. Skabt i Guds billede
  3. Skabt ved Kristus til barnekår hos Gud
  4. Skabt som et uerstatteligt og uforligneligt individ
  5. Helliget som ufødt af Jesus Kristus, der selv var foster
  6. Helliget af Jesu velgerninger mod de mindste små
  7. Beskyttet af Guds lov
  8. Kaldet til et liv i kærlighed og sandhed
  9. Overgivet til kirkens omsorg under evighedsansvar

Disse 9 teser blev præsenteret af Retten til Liv og ‘slået op’ på landets domkirkedøre i forbindelse med en aktion i Århus sommeren 1996

Bed for det ufødte barn

Det danske folk lever i klar modstrid med Guds vilje. Ved at tillade, anbefale og foretage abort gør samfundet sig skyldig i drab på medmennesker. Hver gang svigtes en mor.

Kirken kan ikke leve i fred med disse kendsgerninger, men må lade Guds ord afsløre kœrlighedsløsheden, anråbe Gud om tilgivelse og hjœlp og åbne sine døre for dem, der er i nød.

Derfor opfordres alle kristne til at tage bønnen for de ufødte med i hverdagen! Gør forbønnen til en fast del af søndagens gudstjeneste! Afhold sœrgudstjenester i bod og bøn! Bed uden ophør!

Find hjælp til denne bøn: Bønner for det ufødte barn.