Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Bortadoption – er det ikke at svigte barnet?

Foto: Ingimage

Svar:

Bortadoption anses af nogen som værre end abort. Holdningen synes at være, at man svigter sit barn ved at overlade det til andre og lade det vokse op med tanken om en mor, der forlod det. Så hellere helt fjerne det ved en abort!

At bortadoptere sit barn er uden tvivl en svær følelsesmæssig proces. Men når nogen betragter abort som en bedre løsning end en bortadoption skyldes nok mest af alt, at man ikke betragter det ufødte menneske som et ligeværdigt menneske med selvstændig værdi. Man ville jo aldrig foreslå, at et toårigt barn, som stod over for en uundgåelig bortadoption, i stedet blev aflivet for at skåne det for bortadoptionens følelsesmæssige belastninger.

Derfor: Når man som os i Retten til Liv argumenterer for, at alle mennesker har samme ret til beskyttelse imod vold og overgreb – også de meget små mennesker – så vil en bortadoption altid være en bedre løsning end at slå et ligeværdigt medmenneske ihjel.

I Retten til Liv ønsker vi at skabe langt større respekt omkring den kvinde, der vælger at bortadoptere sit barn. Bortadoption bør hentes ud af skammekrogen og blive et reelt livsvalg for den kvinde, der ikke kan se sig selv i opgaven som mor.

For barnet er der ganske givet følelsesmæssige udfordringer ved at vokse op med bevidstheden om at være adopteret. Men det er ikke ensbetydende med et dårligt liv. Også for den, der vokser op med sine biologiske forældre, kan livet byde på følelsesmæssige og andre udfordringer.