Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Er abort mord?

Foto: Pixabay

Svar:

Mord eller drab er i juridisk forstand en handling, der forårsager et andet menneskes død. Eftersom vi mener, at et foster er et ligeværdigt menneske, må det at slå et foster ihjel i en abort rent juridisk betragtes som et mord eller et drab. En abort er et indgreb, der forårsager et andet menneskes død.

Når det er sagt, kalder vi ikke kvinder, der har fået en abort, for mordere. De fleste kvinder, der får en abort, ønsker ikke at slå nogen ihjel. De får abort i tillid til, at når det er lovligt, og når læger tilbyder at udfører aborterne, så kan det, der bliver fjernet ikke være et menneske, og så kan der ikke være tale om et drab (måske uden at undersøge det nærmere). Vi ønsker at gøre op med denne fatale misforståelse, men ikke ved at udskamme kvinder.

Enhver kvinde har ansvar for den abort, hun søger, men ansvaret for de drab, der foretages på de danske sygehuse, ligger i lige så høj grad i det folkestyre, der har gjort abort lovligt og hos den lægestand, der villigt udfører aborterne.

Vores opgave i Retten til Liv er at argumentere overbevisende for, at den ufødte er et ligeværdigt menneske, der har krav på samfundets beskyttelse, så kvinder vælger at beskytte deres ufødte børn, og lovgivningen, der i dag tillader drab på ufødte, bliver fjernet.