Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Hvorfor mener I, at abort er forkert?

Life Issues Institute

Svar:

Vi mener, at alle mennesker har samme værdi. Den ufødte er et menneske som dig og mig og har derfor samme krav på samfundets respekt og beskyttelse som dig og mig.

Videnskaben beskriver, hvordan et menneske bliver til ved befrugtningen, hvor det får sit unikke dna. Herefter begynder det straks at udfolde sit menneskelige potentiale.

Vores holdning er, at menneskets iboende værdighed er knyttet til dette at være en del af ’den menneskelige familie’, som menneskerettighedserklæringen udtrykker det. Et menneskes værdi er derfor uafhængig af størrelse, alder, udviklingstrin og afhængighed af andre. Værdien er også helt uafhængig af, hvor vellykket man er i forhold til normen (ved handicap).

Med loven om fri abort er der indført en retstilstand, hvor det ene menneske er blevet tildelt en ret til at bestemme, om et andet menneske skal leve eller dø. De ufødte har ingen beskyttelse. Kvinden har den fulde ret over fosterets liv indtil slutningen af 12. svangerskabsuge og en delvis ret over fosterets liv, indtil det vurderes at kunne leve uden for livmoderen.

Denne ret kan vi ikke anerkende. Ingen har rettigheder, der vejer tungere end et andet menneskes liv. Vi har derimod alle en forpligtelse til at hjælpe den, der har det svært, også den uønsket gravide.