Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Er abort ikke den bedste løsning ved handicap?

Grafik: Pixabay

Svar:

Vi mener, at et menneske bliver til ved undfangelsen og at alle mennesker har samme værdi. Derfor svarer det, at abortere et handicappet foster, til f.eks. at tage livet af et toårigt handicappet barn.

Når man tilbyder gravide kvinder at tjekke deres ufødte for handicap med det formål at tilbyde dem abort, hvis undersøgelsen giver et uønsket resultat, så har man indirekte signaleret, at der er mennesker, der ikke har samme ret til livet som os andre. Det er en hån mod de handicappede! Et handicappet menneske – født eller ufødt – er et fuldgyldigt mennesker. Ingen kan bestemme for at andet menneske, at dets liv ikke er værd at leve.

Vi mener, at vi som samfund bør byde ethvert barn velkommet – også det handicappede barn. Disse børn har brug for ekstra omsorg og støtte, og det har deres familier også. Det kan være en stor udfordring i hverdagen, at have et handicap tæt inde på livet. Disse mennesker må aldrig stå alene. Derfor bør den offentlige støtte på handicapområdet heller ikke forringes, tværtimod.

Man kan overveje om nutidens optagethed af at ‘fjerne’ de ufødte handicappede er et udslag af det moderne menneskes vanskelighed ved at miste kontrol og acceptere de uperfekte og besværlige sider af livet?!