Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Livets begyndelse

Et klart før og efter undfangelsen

Retten til Liv mener: Der er noget rent intuitivt over at betragte undfangelsen som den begivehed, der markerer, at et nyt menneske bliver til!

Dette bakkes op af biologien. Menneskelivet starter ved undfangelsen. Det er ikke noget, der ofres megen opmærksomhed i lærebøger om fosterets udvikling, det konstateres blot.

Der er et klart før og efter undfangelsen, som gør denne begivenhed væsensforskellig fra alle livets andre milepæle. I sammensmeltningen af æg- og sædcellen skabes der en helt ny plan for et helt nyt menneskeliv. En plan, hvor barnets køn, dets udseende, det kreative potentiale, sygdomsrissici osv. er fastlagt. Ethvert nyt fosteranlæg er i bund og grund unikt og uerstatteligt.

Samme beskyttelse livet igennem

Som en naturlig konsekvens af disse kendsgerninger bør fosteranlægget helt fra undfangelsen have samme status som ethvert andet menneskeligt liv. Selv om det har en lang og voldsom udvikling foran sig i afhængighed af sine omgivelser, har det samme krav på beskyttelse som ethvert andet menneske.

Denne holdning bygger på et menneskesyn, hvor alle mennesker – uafhængig af alder, størrelse, ydeevne, helbredstilstand, opholdssted, forældreopbakning, osv.- regnes for ligeværdige. Værdien består alene i dette at være et menneske. Ikke et dyr, ikke en ting, men et menneske.

Find mere information i menuen