Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Livets begyndelse

PurstockX

Et klart før og efter undfangelsen

Retten til Liv mener: Der er noget rent intuitivt over at betragte undfangelsen som den begivehed, der markerer, at et nyt menneske bliver til!

Dette bakkes op af biologien. Menneskelivet starter ved undfangelsen. Det er ikke noget, der ofres megen opmærksomhed i lærebøger om fosterets udvikling, det konstateres blot.

Der er et klart før og efter undfangelsen, som gør denne begivenhed væsensforskellig fra alle livets andre milepæle. I sammensmeltningen af æg- og sædcellen skabes der et helt nyt menneskeliv. Ethvert nyt fosteranlæg er i bund og grund unikt og uerstatteligt.

Samme beskyttelse livet igennem

Retten til Liv mener, at fosteret har krav på samme beskyttelse, som ethvert andet menneske, selv om det har en lang og voldsom udvikling foran sig i afhængighed af sine omgivelser. Men det er ikke kun pga. biologien.

Denne holdning bygger på det menneskesyn, at alle mennesker er ligeværdige – uafhængig af alder, størrelse, ydeevne, helbredstilstand, opholdssted, forældreopbakning, osv.  Værdien består alene i dette at have del i den menneskelige natur. Ikke et dyr, ikke en ting, men et menneske.

Argumenter for de ufødtes ligeværd

Lær mere om fosteret

I denne menu finder du information om fosterets udvikling og om etiske udfordringer (udover abort), der knytter sig til fosterets tidlige udvkling.