Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
VI: Forbud virker ikke

PurestockX

Påstand:

“Forbud virker ikke!”

Svar:

Giver det overhovedet mening at kæmpe for et samfund, der forbyder abort ved lov? Er det ikke lidt hårdt og ukærligt at straffe disse kvinder, som allerede står i en vanskelig situation? Og virker et forbud overhovedet?

Hvorfor ikke bare droppe hele ideen om et forbud og i stedet arbejde for at reducere aborttallet ved at give støtte og hjælp til kvinder, så de slet ikke føler sig nødsaget til at få abort?

En række modspørgsmål

Tja.. Jeg er sikker på, at disse spørgsmål, som jeg ofte stilles af folk, der identificerer sig som abortmodstandere, grunder i omsorg for kvinder. Men jeg har lyst til at stille nogle andre spørgsmål:

  • Giver det mening at erkende, at abort er drab, uden at forbyde det?
  • Er det virkelig kærligt over for kvinder at tillade dem, at få deres egne børn slået ihjel? Og er det et kærligt og retfærdigt samfund, der sanktionerer drab på dets svageste borgere?
  • Spørger vi, om “det virker”, før vi forbyder voldtægt, mord og børnemishandling, eller forbyder vi det simpelthen, fordi det er forkert?
  • Selv hvis vi gennem rådgivning og støtte kunne sænke aborttallet til én enkelt abort om året, hvilket svigt ville det så ikke være af det ene barn, der med vores kollektive velsignelse fik taget sit liv?

Af Agnete Maltha Winther, husmor, karakteranimator, Hvidovre