Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Abortlinien

Ingimage

Abortlinien 25 år – TAK

Den 13. juni 2020 fejrer Abortlinien 25-års jubilæum. Et stort tillykke og tak til alle jer, der har støttet Abortlinien igennem alle årene. Tak til alle frivillige såvel som lønnede medarbejdere, som har båret med på den ene eller anden måde. Det være sig i form at samtaler, økonomisk støtte og forbøn. Tak for jeres trofaste opbakning til Retten til Livs diakonale arbejde på Abortlinien! Uden jer havde der ikke været nogen hjælp at række. Menneskeliv er blevet reddet, og kvinder er blevet hjulpet i en følelsesmæssig svær tid i deres liv! TAK.

Socialrådgiver Marianne Jørgensen, leder af Abortlinien

En bred palet af muligheder

I 1995 startede Retten til Livs sociale arbejde, den anonyme telefonrådgivning Abortlinien. Formålet var at give støtte til kvinder, som står i en vanskelig graviditet eller som sidder tilbage med tunge følelser efter en abort. Hjælpen består i at lytte, anerkende de følelser den enkelte sidder med, og vise dem, at de ikke står alene.
Mange kvinder og familier er blevet hjulpet til at finde deres egen vej igennem de svære overvejelser og følelser de har stået i.

Abortlinien i dag

Abortlinien har siden udviklet sig løbende. Først blev en brevkasse tilknyttet, og inden for de sidste par år har det også været muligt at kontakte Abortlinien gennem chat. For nogle mennesker er det lettere at skrive, når man er følelsesmæssigt påvirket.

Abortlinien har pt. tilknyttet 23 frivillige rådgivere. Abortlinien modtager mellem 15 og 20 opkald eller chathenvendelser om måneden, mens brevkassen får mellem 15 og 200 henvendelser om måneden.

Få her et indblik i rådgiverens hverdag, og læs mere om brevkassen.

Abortlinien drives af Retten til Liv

Abortlinien drives af Retten til Liv, der arbejder ud fra den grundholdning, at et menneske helt fra undfangelsen har værdi – alene ved at være til. Under den nuværende lovgivnings vilkår er foreningens ambition for Abortlinien at skabe mulighed for, at ingen kvinde får foretaget en abort imod sin inderste overbevisning, og at tilbyde de kvinder, der har brug for det, hjælp og støtte.

Abortlinien var en del af Retten til Livs grundlag helt fra starten. Få et indblik her: Et tilbageblik

ABORTLINIEN