Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Årsmøde 2023

Emily Albrecht

Et velbesøgt årsmøde i Vejle

Godt 90 medlemmer og interesserede fra hele landet deltog, da Retten til Liv afholdt sit årsmøde i det centrale Vejle lørdag den 25. marts.

Selve årsmødehandlingen blev indledt med formandsberetning af Ketty Dahl, en række veloplagte rapporter fra foreningens medarbejdere, samt en kort og præcis gennemgang af et årsregnskab i balance og overskud.

Herefter var ordet frit og mange deltog i den efterfølgende drøftelse af foreningens aktiviteter.

Bestyrelsesmedlem Elin Donskov siget TAK til afgående formand, Ketty Dahl.

Nye ansigter

Fra den siddende bestyrelse var kun Kristoffer Dahl på valg, og han modtog genvalg. Ketty Dahl, der fra næste konstituering overlader formandsstolen til en anden, fortsætter i bestyrelsen.

Orla Villekjær, foreningens stifter

Derudover opstillede Karina Borcher Andersen fra Aarhus samt Thomas Larsen, Holstebro, der begge præsenterede sig og blev valgt ind.

I repræsentantskabet blev der taget afsked med Frederik Berggren Schmidt, Maria Truelsen og Birthe Nyrup Dahl. Samtidig blev Grethe Albinus og Christopher Sørensen nyvalgt til repræsentantskabet.

Fra bestyrelsen lød en stor tak til de afgående repræsentantskabsmedlemmer, samt et varmt velkommen til de nye i både bestyrelse og repræsentantskab.

Retten til Liv 30 år

I anledning af at det i år er 30 år siden Retten til Liv blev stiftet, blev foreningens første formand, Orla Villekjær hædret og hyldet som æresmedlem af foreningen

Hvordan forstå og påvirke vores samtid?

Emily Albrecht

Emily Albrecht, der mellem opgaverne i Danmark også fik tid til at besøge Jellingestenen.

Eftermiddagen bød på et veloplagt foredrag af Emly Albrecht, der er undervisningsleder ved Equal Rights Institute (ERI) i USA. Hun fortalte bl.a. hvordan en ændret tilgang til hendes medstuderende og hele samtalen om abort fik en revolutionerende effekt for den Pro Life-gruppe hun var en del af på universitetet.

Retten til Liv har gennem de sidste fem år haft et tæt samarbejde med ERI, der er optaget af at inspirere en ny generation af unge til frimodigt og overbevisende forsvar for det ufødte menneskes lige ret til livet.

Foredraget vil blive refereret i det kommende nummer af LIV. Det er også muligt at få tilsendt en lydfil af foredraget ved at henvende sig til Kerstin Hoffmann, web@rettentilliv.dk.

Årsmøde deltagere

Udsnit af årsmødets deltagere

Læs mere:

Referat af Retten til Livs 31. årsmøde i Vejle.

Formandsberetning af Ketty Dahl

Arbejdsberetning Ellen Højlund Wibe

Kommende Årsmøde: 16. marts 2024