Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Unge mod abort

Unge deltager ved Korsmarken 2013

Aktioner og dialog

Abortdialog på gågaden i Aarhus dagen efter 20.000 små klistermærker med statement om de ufødte var blevet sat op.

Retten til Livs unge bakker op, når foreningen inviterer til aktioner, som ved opsætning af klistermærker i Aarhus 2017. Efterfølgende gik en gruppe på gaden og inviterede forbipasserende til samtaler om abort.

Kærlig og kompromisløs!

Hvordan taler man med sine venner om abort?

Tak til Eventgruppen, der har stået for konferencen Kærlg og Kompromisløs!

Det spørgsmål har en gruppe unge fra Retten til Liv arbejdet med i en længere periode. I april 2018 resulterede dette arbejde i en konference, der blev afholdt i Aarhus, om kærlig og kompromisløs abortdialog.

Josh Brahm, stifter af Equal Rights Institute var inviteret som taler og inspirator til konferencen, og mellem 40 og 50 unge deltog i undervisningen.

Josh Brahms vision er at inspirere unge ‘prolifere’ så de bliver bedre til at føre konstruktive samtaler om abort med deres venner, bruge overbevisende argumenter og udvise respekt og medfølelse uden at gå på kompromis. Læs mere om konferencen her: Kærlig og kompromisløs.

Klædt på til de sociale medier

Workshop: Hvordan lave gode opslag om abortsagen på de sociale medier?

Hvordan bringer man abortsagen i spil på de sociale medier uden at ende i en mudderkastnings-konkurrence? Læs her indtryk fra en workshop om netop dette spørgsmål: At komme ud med budskabet på de sociale medier.

Har du en god ide?

Se her, hvordan unge abortmodstandere tager hul på debatten om abort. Bliv inspireret! Har du en god ide, som du tænker andre kunne have glæde af, så skriv til os, så vi kan dele den her!!

StreetArt mod abortstreetart2

En studerende fra Viborg Gymnasium og Hf har som eksamensopgave i billedkunst valgt streetart som genre og en antiabortkampagne som tema. Se billeder fra kampagnen her: StreetArt mod abort.

You Tube som redskab

Lia fra organisationen Teens for life er flittig bruger af YouTube i kampen mod abort. I denne video argumenter hun for og imod det ufødte barns ret til at leve.

Se Lias video og bliv inspireret til at lave din egen! Se mere.

Grafik på Facebook eller Instagram

At kommunikere abortsagen er en stor udfordring, men rigtig meget kan siges med et billede.

Lav en grafik – brug et billede og et stærkt citat og spred det på Facebook, Instagram eller Pinterest sammen med choiceet par linjer om, hvorfor du synes det er vigtigt at kæmpe for de ufødte.