Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Workshop om de sociale medier

Der arbejdes koncenteret med at lave opslag

Lav gode opslag på FacebookUngeaften om abort og sociale medier

Aftenen inden årsmødet (2018) var de unge, vanen tro, samlet under temaet: Hvordan forsvarer vi de ufødte på de sociale medier? Denne gang var det Børkop Højskole, der leverede rammerne, og journaliststuderende Katrine Vigilius og Retten til Livs kommunikationssekretær Kerstin ledte os igennem aftenen med det spændende emne.

Katrine, som ikke havde mulighed for at være fysisk til stede, havde lavet et gennemarbejdet videooplæg, som blev vist i stedet. I dette tog hun udgangspunkt i sine egne Facebook-opslag. Hun lavede en liste med do’s and don’t’s og fif til et godt opslag, som vil kunne give en masse likes.

Brug din hverdag

Noget af det, jeg særligt bed mærke i, var hele tankegangen om en Facebook-opdatering. Ofte er det let at dele en artikel, som man bare synes, siger det hele! Men det er kun dem, der allerede er interesseret, der går ind og læser en artikel, du linker til. Det, der derimod virker, er billeder fra dit eget liv, og at du laver en personlig vinkel på historien. Så hvor i din hverdag ser du liv, der er værd at kæmpe for eller mennesker, der har vist mod i svære situationer? Du kunne også tage udgangspunkt i aktuelle debatter i samfundet. Hvilke dilemmaer har de samme argumenter som abortsagen, eller hvilke er totalt irrationelle?

Praktiske øvelser

Til slut i workshoppen sad vi i grupper og skulle selv prøve at lave et Facebook opslag. Her tog en af grupperne udgangspunkt i omskæringsdebatten, hvor der for nylig er stillet et Borgerforslag om en aldersgrænse på minimum 18 år. Argumenterne der er, at drenge selv skal bestemme over deres krop, og at det er et overgreb. Her passede argumenterne også ret godt ind i abortdebatten: at børn selv skal bestemme over deres krop, og at det er et overgreb. Så det blev foreslået, at abortgrænsen skulle rykkes til 18 år, for det er først der, man selv kan tage stilling. Humor kan også være en strategi på de sociale medier!
Det blev en god og indholdsrig aften, og jeg håber på flere af den slags i Retten til Liv-regi.

Af stud.mag. Randi Fuglsang Thise. Bragt i Retten til Livs blad LIV maj 2018