Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed

Svar:

Dette spørgsmål optager ikke os så meget. Det er som om, at det er ok at tage det lille barns liv, hvis graviditeten er et resultat af et præventionssvigt, men ikke ok, hvis man har gamblet. Hvorfor egentlig?

Vi mener, at den ufødte er et lille menneske, som vi har ansvar for at beskytte uanset hvad. Mener man ikke, at den ufødte er et menneske med værdi, men bare noget væv, så er det vel ligemeget, om man har brugt aborten som prævention?!

Spørgsmålet afdækker dog en kynisk opfattelse af kvindelivet: Kvinder sætter så lidt pris på deres evne til at få børn. En graviditet er altid en mulighed i forbindelse med sex. Hvorfor opfatte det som et problem. Hvorfor behandle sin frugtbarhed som en fejlkonstruktion, der kræver dramatiske justeringer, nemlig at man tager det liv, der bliver skabt, hvis man ikke lige er klar? Hvorfor opfatter kvinder sig selv som ofre for denne frugtbarhed i stedet for at være stolte af den og kæmpe for plads til den i samfundet?!

Hvis man tog sin evne til at få børn alvorlig, ville man måske også tænke sig lidt mere om, før man kastede sig i armene på en mand, som man aldrig kunne tænke sig at dele barn med