Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed

Downsinfo.dk

Nytænkende hjemmeside henvender sig til gravide par, som under scanning får besked om, at de har en forøget risiko for at få et barn med Downs syndrom. Formålet er at informere, men også at formidle tanker og følelser, det gravide par kan spejle sig i. 12 meget forskellige familier, der alle har et barn med Downs syndrom, fortæller om livet og hverdagen, sorgerne og glæderne. En række interviews fortæller om overvejelser og tanker gennem screeningsforløbet, en socialrådgiver guider kommende forældre gennem det kommunale system og en læge orienterer om, hvad Downs syndrom er.

Hjemmesiden tager uden at problematisere det udgangspunkt i, at det i Danmark er forældre, der skal tage stilling til om et barn med Downs skal have lov til at leve eller ej. Dermed kan siden ikke betragtes som ‘uafhængig’ i opfattelsen af, hvad et lille menneske med Downs er værd. Downsinfo.dk åbnede på World Downs Syndrome Day 21. marts 2014 og er finansieret af bl.a. Sundhedsstyrelsen.

Samtalepartner

Hvis det viser sig, at det barn man venter har et handicap, har man brug for at tale med nogen, der har et personligt kendskab til det at få et handicappet barn.
Foreningen LEV (landsdækkende forening for udviklingshæmmede, pårørende og andre interesserede) tilbyder telefonrådgivning og kontakt til en samtalepartner, for par, der venter et barn med handicap.
LEV’s telfonrådgivning: 8038 0888 (mandag til onsdag fra kl. 10.00 – 12.00). Læs mere om LEV’s rådgivning

Tro og Lys

Tro og Lys er en international, fællesskirkelig bevægelse, der ønsker at byde udviklingshæmmede mennesker deres familier og venner, velkommen til et fællesskab. Ikke-troende er også meget velkomne! Der er 1.500 grupper i 82 lande: Faith and Light

Kristelig Handicapforening

Kristelig Handicapforening er en kirkelig organisation, med et stort diakonalt arbejde blandt handicappede og deres familier.
KH vil:

  • Fremme forkyndelsen af det kristne budskab blandt handicappede og deres pårørende
  • Støtte oprettelsen af kristne bofællesskaber for handicappede
  • Varetage de handicappedes sag generelt

Læs KH-bladets temanummer om livskvalitet blandt handicappede, hvor neurolog og overlæge Poul Mogensen fortæller, at det ikke er graden af handicap, der afgør, om det bliver et godt eller dårligt liv. Poul Mogensen har bl.a. forsket i livskvaliteten for patienter, der bliver handicappede efter et traume. (KH bladet 2012 nr.4).