Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Psykiske følger efter abort

Ingimage

Lyt til en erfaren …

Fra Abortliniens brevkassse: “Kan slet ikke bære at læse i denne brevkasse. Bliver så rørt over folk er ved at tage deres værste beslutning. Lyt til en erfaren. Jeg fik en abort for et halvt år siden. Jeg har aldrig fortrudt noget så inderligt. Det er den værste beslutning. Der går ikke et minut uden tanken strejfer dig. Jeg var sat til om to uger. Bare tanken kan få mig til at bryde ud i gråd. Mit kære barn fik aldrig en chance. Jeg tog valget. Et forkert og egoistisk valg. Vil råde alle der er det mindste i tvivl. Hvis jeres forhold er ok, så behold barnet. Om så kæresten skrider. Lad ham skride så langt væk. Intet kan måle sig med den smerter i skal gennemleve resten af jeres liv. Et forlist kæresteforhold er intet i forhold til en abort. Please. Lyt til mig.”  Besøg brevkassen.

Abort – ikke uden psykiske omkostninger

Oversigtsartikel: Er der psykiske følger efter en abort? Det har været diskuteret længe og materiale, der belyser emnet fra skandinavisk side har været sparsomt. Men nu begynder det at dukke op. Den virkeligheden, som mange kvinder har mærket på egen krop, kan nu ikke skjules: Abort er ikke uden psykiske omkostninger. Læs: Om abort som psykisk traumatisering

Hver femte er mærket af aborten i deres hverdag

Interview: Psykiater Anne Nordahl Broen, der har forsket i emnet, fortæller: Ca. 20 % af disse kvinder [der har fået en provokeret abort] er to og fem år senere fortsat plaget i hverdagen pga. aborten, mest i form af, at de ikke orker at tænke på, snakke om eller føle noget i forbindelse med aborten. De prøver at fortrænge minderne, og dette kan være med til at give dem dårligere livskvalitet med angst og negative følelser som sorg og skyld. Anne Nordahl Broen.

Kvinden isoleres i forhold til sine følelser

Sammenfatning af forskning: Psykolog Bjørn Håkonsson, der dagligt arbejder med dette område, skriver: Det er, som om det virker socialt uacceptabelt at sørge efter en abort: ”Du valgte det jo selv”. Følgen er, at kvinden isoleres i forhold til sine følelser. Hun forsøger så at hemmeligholde sin følelse af skyld og skam, og dermed kan der opstå skader på længere sigt. Bjørn Håkonsson.

Hjælp til dig, der sørger

abort

Abortbarnet.dk er et virtuelt mindested til minde om det aborterede barn. Besøg siden, tænd et lys for det barn, der lever videre i dine tanker, eller skriv et brev, der udtrykker hvad dit hjerte er fuldt af.