Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Hvis man er alt for ung til at blive mor, er abort så ikke okay?

Foto: Ingimage

Svar:

Det er ikke nogen ønskesituation at blive gravid som teenager, og vi opfordrer derfor til, at man venter med et aktivt sex-liv, til man er parat til at håndtere den mulighed, at et barn kan blive til – også selvom man bruger prævention. Er man ikke parat til det, er man heller ikke parat til sex.

Eller endnu bedre: Find den du elsker og vil have børn med og bliv gift. I en kristen optik er ægteskabet ganske enkelt den bedste ramme omkring kærligheden, sexlivet og de børn, der bliver til.
Men har man, som meget ung været i seng med en fyr og er man blevet gravid – ja, så må man også være villig til at tage konsekvensen af sine handlinger, hvor svært det end kan se ud i situationen – for et lille nyt menneske er blevet til. Man er blevet forældre til et lille barn.

Den meget unge mor har brug for et stærkt netværk omkring sig (forældre, kæreste, venner), der bakker hende op, følelsesmæssigt og praktisk, både under graviditeten og når barnet er kommet. Et netværk der sender det signal, at vi er der 100 % for dig og dit barn. Har hun ikke et særligt velfungerende netværk, er der desto mere brug for, at det offentlige byder ind med hjælp og at lokale, private organisationer står til rådighed. For nogle vil der være brug for opmærksom støtte til at gennemføre skole og uddannelse.

Endelig er bortadoption også en mulighed, som der bør stå større respekt omkring: en mor, der ikke selv kan overskue opgaven, men som i stedet for at slå sit barn ihjel vælger at give det til et barnløst par, der brændende ønsker at få et barn at tage sig af. Mange oplever byrden af en bortadoption som betydeligt mindre end byrden af en abort!

Men, man skal ikke være for hurtige til at dømme de unge mødre som ikke-egnede til opgaven. Der er mange, der modnes med opgaven allerede i løbet af graviditeten, og med den rette støtte bliver de ansvarlige mødre. For nogle betyder barnet en ændring til det mere positive i deres liv.