Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:
Åbent brev til DR

Foster 13 uger

Foto: Life Issues Institute

Åbent brev til DR

Retten til Livs formand, Kristoffer Dahl, til DR: Hvor er billederne af det, vi diskuterer?

Åbent brev

Kære DR

Jeg er formand i organisationen Retten Til Liv, en kristen pro-life organisation i Danmark.
Jeg skriver til jer, fordi jeg ikke forstår jeres og andre mediers dækning af debatten om, hvor grænsen for abort skal ligge.

Hvor er billederne af det, vi diskuterer? Jeg har set billeder af en graviditetstest som blikfang. Det er fint! Og på sin vis rammende for diskussionen. Men hvor er et lille informerende billede af en ufødt? Hvad med et billede af den ufødte ved uge 6? 12? 18? eller 22? Ja, hvad med et billede af hele udviklingen fra zygote til født barn? For mig at se er det et journalistisk fejlskud, at vi ikke får informerende billeder af det, sagen handler om.

Jeg håber, I vil tage indsparket som konstruktiv kritik. Jeg er vild med, at I går Enhedslisten på klingen, med en vinkel der taler om de ufødte, der faktisk kan overleve en for tidlig fødsel i de tidsrum, Enhedslisten nævner. Men jeg synes, I skal gå videre. Hvorfor ikke bare spørge Enhedslisten hvorfor man overhovedet vil have en grænse for abort? Hvis kvinden skal have ret til egen krop, kan det vel lige så godt gælde helt til 9. måned… Men billederne af det, ville nok være for voldsomme.

Det handler ikke om manipulation, men om fakta.
Det handler ikke om folkeforførelse, men om folkeoplysning.
Det handler ikke KUN om kvindens ret til egen krop, men også etikken i at fjerne det ufødte menneske.

Venlig hilsen, Kristoffer Dahl, formand i Retten til Liv.