Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

De ufødte får en stemme i Aarhus

Retten til Liv sætter 20.000 statements op i det centrale Aarhus natten mellem fredag den 1. og lørdag den 2. september 2017.

Pressemeddelelse:

I Retten til Liv ønsker vi at give det ufødte barn en stemme. Den ufødte er et menneske som dig og mig, og helt konkret lader denne aktion det lille menneske tale for sig selv i det Aarhusianske gadebillede.
Natten mellem fredag og lørdag vil unge fra foreningen Retten til Liv sætte 20.000 klistermærker op i  det centrale Aarhus. Hvert klistermærke bærer et statement, der skal informere og vække til eftertanke.

Eksepler på statements:

  • Pssst! Fra befrugtningen var alt mit unikke DNA på plads!
  • Pssst! Efter 8 uger er min krop færdig, nu skal den bare vokse!
  • Pssst: 40 ufødte drenge og piger mister livet i en abort hver dag i Danmark!

Baggrund:

Den ufødte – fosteret – er et medmenneske, der befinder sig et andet sted i livet end os, der er født. Hun er meget mindre, hun er afhængig af sin mor for at overleve, og hun har ikke så mange mentale funktioner endnu, men hele pakken er der fra starten. Hun er et menneske helt ind i sin inderste kerne. Og hun har hele livet liggende foran sig.

Men vi har som samfund valgt at lukke øjnene, og lade som om hun ikke er der og ingen rettigheder har. Med fri abort er den ufødte frataget alle rettigheder.

Det er denne uretfærdighed vi i Retten til Liv gerne vil påtale, for hvad er menneskerettighederne værd, hvis de ikke gælder ALLE mennesker?
Retten til Liv ønsker med denne aktion at give den ufødte en stemme.

For mere information kontakt:

Landssekretær Ellen Højlund Wibe, mobil: 5196 0483, mail: jegvilleve@rettentilliv.dk