Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Aktion - red en mere

Aktion - red en mere

Retten til Liv går fra Nørrebro til Rådhuspladsen med lige så mange balloner, som der på et år bliver aborteret børn i København og på Frederiksberg.

København

Lørdag den 9. juni markerer Retten til Liv 45-året for fri abort ved at gå i optog fra Nørrebro til Rådhuspladsen med 3.000 balloner og appellen: Red en mere!
3.000 svarer til antallet af ufødte, der mister livet i en abort hvert år i København og på Frederiksberg. Formålet er at synliggøre disse små medmennesker og appellere til københavnerne om at redde dem. Redde en mere – og en mere – og en mere.

At få et barn er en social begivenhed, der ikke kun berører kvindens eget liv, men hele hendes netværk. Mange uventet gravide ender med at vælge en abort, de ikke ønsker, fordi de mangler opbakning. Derfor appellerer vi til kæresten, studiekammeraten, naboen, kollegaen, socialrådgiveren – alle dem, der direkte eller indirekte har indflydelse på hendes valg. Red en mere!?

Vision

En stor flok, der sammen med Retten til Liv ønsker at være med til at redde børn fra abort og mødre fra at blive presset til noget, de egentlig ikke ønsker, går i optog fra Kingos Kirke på Nørrebro til Rådhuspladsen (4,4 km). Optoget er fuldt af unge og gamle, familier og barnevogne. Alle har balloner – lyserøde og lyseblå mellem hinanden – 3.000 i alt.
Hver ballon repræsenterer et barn i København eller på Frederiksberg. Hver ballon bærer ønsket om at ét barn mere må blive reddet fra abort og én mor mere må få den hjælp og respekt, hun har brug for, for at give sit barn livet! (Aborttal 2010 for Københavns Kommune: 2623 Frederiksberg: 361)

Program

kl. 13.00: Samling og introduktion i Kingos Kirke.
Kl. 13.30: Afgang fra Kingos Kirke – Nørrebrogade – Frederiksborggade – Købmagergade – Strøget – Rådhuspladsen. (Ca. 4,4 km)
Kl. 15.00: Ankomst til Rådhuspladsen
Kl. 15.15: Kort tale ved sognepræst Henrik Højlund
Kl. 15.30: Proklamation:

Hvert år mister 3.000 ufødte livet i en abort i København og på Frederiksberg!
Hver eneste af disse små er værdifulde mennesker, som har brug for vores beskyttelse!
Hver ballon bærer ønsket om at et barn må blive reddet fra abort og en mor må få den hjælp og respekt, hun har brug for, for at give sit barn livet!
Nu vil vi lade disse balloner bære budskabet ud i vores hverdag.
RED EN MERE!

Herefter er aktionen slut og optoget spredes. Deltagerne tager balloner med sig og bærer således ønsket om at redde en mere med sig hjem.*

Kl. 16.00 – 17.30: Gadedialog. Unge fra Retten til Liv går på Strøget for at tale med folk om abort på tomandshånd.

Mere info

Fyld bilen med familie og venner
Har du ledige pladser i bilen eller mangler du kørelejlighed? Skriv det til os i kontaktfeltet nedenfor, så kan vi sætte folk i forbindelse med hinanden.

Vær med til at fylde balloner
Kl. 9 lørdag morgen skal 3.000 balloner fyldes med helium! Vi har brug for 24 mand til at bemande heliummaskinerne, binde knuder osv. Er der en gruppe friske (unge) mennesker, der melder sig? Og hvorfor ikke gøre det sammen med dem, du i forvejen hænger ud med?!
Tilmeld dig nedenfor.

*På trods af, at ballonerne er produceret i et biologisk nedbrydeligt materiale, har planen om at lade ballonerne flyve afsted fra Rådhuspladsen vakt bekymring. Vi ønsker ikke, at en debat om miljø skal skygge for det vigtige budskab, at 3.000 ufødte hvert år trues af abort i København og på Frederiksberg, og at vi har et ansvar for både dem og deres mødre. Derfor har vi valgt, at ballonerne efter aktionen i stedet spredes med alle deltagerne ud i deres hverdag, hvor de kan skabe eftertanke.

Oplysninger