Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Flere tilvælger børn med Downs

Ny tendens: Flere kvinder end tidligere vælger at beholde et barn, der er blevet diagnosticeret med Downs syndrom.

DANMARK:

Der er en lille stigning i antallet af forældre, der går imod strømmen, fortæller Kristeligt Dagblad! En dejlig nyhed, selv om tendensen er spinkel. ”Tendensen er i det lange perspektiv. Danmark startede med fosterdiagnostik i 1970, og helt frem til 1994 blev der ikke født ét eneste barn i Danmark med Downs syndrom, hvor diagnosen var stillet under graviditeten. Alle valgte abort. De seneste 10-12 år er der faktisk født en del børn, hvor diagnosen var kendt inden fødslen. Det er små tal, men den udvikling var der ikke tidligere,” forklarer Jan Hansen, som udarbejder statistikkerne omkring Downs syndrom ved Dansk Cytogenetisk Centralregister.

Valgte barnet – alle har udfordringer

Læs også om Diana Von Reimann, der for tre år siden fik datteren Cilja
“I 18. uge fik jeg at vide, at der var 99 procent chance for, at der var Downs syndrom, men med tanken om, at hun allerede havde fået dannet sit hjerte, så ville jeg ikke kunne få en abort”, siger Diana Von Reimann til TV2Nord.