Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:
Fransk lovgivning vil forbyde abortkritisk netrådgivning

Fransk lovgivning vil forbyde abortkritisk netrådgivning

Den franske Nationalforsamling debatterer denne uge ny lov, der vil ramme Pro Life-organisationers rådgivning på nettet.

FRANKRIG:

Nyt fransk lovforslag vil gøre det ulovligt at advare mod abort på nettet. Ifølge teksten vil ethvert websted med materiale, der kan anses for at være “bevidst vildledende, truende og/eller som udøver psykisk eller moralsk pres” med henblik på at overtale en mor til ikke at abortere sit barn,kunne udløse en sigtelse, med straffe på to års fængsel og en bøde på 30.000 euro (over 200.000 kr).

Alvorligt angreb på ytringsfriheden

Loven, der er en skærpelse af en lov, der i forvejen forbyder ‘forhindring af adgang til abort’, kritiseres fra flere sider for sine upræcise formuleringer, for hvad ligger der i begrebet: “psykisk eller moralsk pres”? Vedtages denne lov, rammes Pro Life-organisationer, der arbejder med abortrådgivning på nettet, alene af den grund, at organisationerne er imod abort. Og måske er dette den egentlige baggrund for forslaget. Som Gregor Puppinck, leder af European Centre for Law and Justice (ECLJ), påpeger, så er det svært at forstå, hvordan dette at konsultere en hjemmeside kan forhindre oplysning om eller udøvelsen af abort. Læs mere: Loven kritiseres for at være et alvorligt angreb på ytringsfriheden.