Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

“Handmaid’s Tale” og abortdebat

BLOG: Vil en begrænset adgang til abort i USA lede til en dystopi? Lad os imødegå denne bekymring.

Bekymring for en dystopi?

Den ikoniske serie The Handmaid’s Tale kommer ofte i spil, når abortbegrænsninger omtales i medierne. Det kan være i form af memes på sociale medier, eller mere intimiderende, som det skete i går, hvor en gruppe kvinder klædte sig ud i de karakteristiske røde dragter med hvide kapper, og gik i demonstration foran højesteretsdommer Amy Coney Barretts hjem.

Der eksisterer tydeligvis en frygt for, at love, der vil begrænse adgang til abort, vil lede til en dystopi, som den man møder i denne roman/serie.

Denne bekymring deler vi ikke. Det er hverken det, vi ønsker, eller det, vi tror på vil ske. Men vi må tage vore medmenneskers bekymring alvorlig og forklare, hvad der er vores vision:

  • at vi ønsker et samfund uden abort, fordi vi mener at abort tager et uskyldigt menneskes liv; et menneske med samme værdi, som dig og mig.
  • at vi ønsker bedre samtaler om abort, om hvad det vil sige at være et ligeværdigt menneske og om de værdier, vi i fællesskab bygger vores samfund på.
  • at vi ønsker et samfund, hvor kvinder mødes i respekt og ligeværdighed – også når de skal bringe et nyt menneske til verden.

Derimod ønsker vi IKKE et samfund, der tvinger kvinder til at blive gravide; vi ønsker ikke en stat, der kontrollerer, mishandler og undertrykker kvinder, eller en lovgivning, der mistænker, anklager og straffer kvinder, der aborterer spontant.

Lad os tage samtalen!

(Læs her det originale Facebook-opslag fra Equal Rights Institute, som dette er inspireret af.)