Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:
Kærlig og kompromisløs!

Josh Brahm

Kærlig og kompromisløs!

Den konstruktive dialog er i fokus, når Retten til Liv i den kommende weekend arrangerer abortkonference med inspiration fra USA.

Pressemeddelelse:

Som abortmodstandere kæmper vi for rettigheder og ligeværd for en gruppe af samfundets svageste medlemmer – de ufødte. Vi kan og skal ikke gå på kompromis, men må konsekvent arbejde for beskyttelse af vores medmennesker, som lige nu på lovlig vis slås ihjel i vores land.
Samtidig skal vi være kærlige, ikke kun overfor fosteret i maven, men også overfor kvinden, der står i en svær situation, ved at vise hende forståelse, medfølelse og omsorg, og overfor dem, der ikke deler vores holdninger, ved at lytte og vise dem oprigtig interesse og respekt.

Kan det forenes?

Men kan disse to idealer overhovedet forenes? Kan kompromisløs abortmodstand gå hånd i hånd med en åben og kærlig tilgang til andre mennesker og ikke mindst de kvinder og mænd, der selv har abort tæt inde på livet?

Det mener Retten til Liv godt, de kan. Ja, mere end det, de skal forenes, hvis vi skal fremstå konsekvente i vores menneskesyn, og hvis vi skal have nogen som helst chance for at ændre folks holdninger til abort.

Josh Brahm – inspiration fra USA

Derfor har et udvalg af unge i Retten til Liv arrangeret denne konference og inviteret amerikaneren Josh Brahm fra Equal Rights Institute til at komme og tale. Målet er, at flere unge danskere må få modet og kompetencerne til som abortmodstander at snakke med folk om abort.

Målgruppen for konferencen er unge abortmodstandere, der ønsker at blive bedre rustet til at forsvare deres holdninger med overbevisende argumenter, få konstruktive samtaler om abort og ultimativt blive en bedre og mere kærlig fortaler for de ufødtes værdi og ret til livet. Men konferencen er også for den, der ikke har taget stilling eller den, der er for abort, men gerne vil have et indblik i ”den anden side” og udfordres i sine holdninger. Konferencen er med andre ord åben for alle – og ikke kun unge.

Konferencen finder sted den 21. april kl. 10-17 på Menighedsfakultetet i Aarhus, Katrinebjergvej 75. Det er gratis at deltage, inklusiv forplejning undervejs. Tilmelding kan ske her på hjemmesiden eller via Facebook, hvor man også kan læse mere om arrangementet: KÆRLIG OG KOMPROMISLØS

Andre spændende arrangementer i tilknytning til konferencen

Lørdag aften, den 21/4 vil der efter konferencen være mulighed for at blive hængende til en mere nede på jorden, praktisk orienteret workshop med Josh Brahm, hvor fokus vil ligge på konkrete tips til konstruktive og positive samtaler om abort samt mulighed for i øjenhøjde at få hjælp og sparring til konkrete ”cases” og problematikker.

Fredag den 20/4 vil Josh Brahm holde et debatoplæg i Studenterhuset i Aarhus under temaet “Skal Fostre have Menneskerettigheder?”. Flere af ungdomspartierne vil deltage, og der lægges op til efterfølgende debat om abort som politisk emne. Arrangementet starter klokken 16.15 og slutter ca. klokken 18.00. Tilmelding finder sted via Facebook.

Søndag den 22/4 kl. 10 vil Josh Brahm prædike til gudstjenesten i Aarhus Valgmenighed over emnet: “Den fortrængte udfordring”, og der vil også være forbøn for de ufødte.

Mere info kontakt: Landssekretær i Retten til Liv