Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:
Kamala Harria sagsøges for magtmisbrug i sagen om salg af fosterdele

Kamala Harria sagsøges for magtmisbrug i sagen om salg af fosterdele

Undercover journalist David Daleiden sagsøger nu Parenthood og tidligere statsanklager Kamala Harris for at bruge lovgivning som mundkurv.

Afsløringen af Planned Parenthood

For fem år siden afslørede undercover-journalisten David Daleiden med skjulte optagelser, hvordan Planned Parenthood drev en uhyggelig og omfattende handel med kropsdele fra aborterede fostre. Sagen satte Planned Parenthood i et meget dårligt lys, og resulterede bl.a. i en kongreshøring. Find videoerne her.

Dette fik den daværende statsanklager i Californien, Kamala Harris, til at indlede en undersøgelse – ikke imod Planned Parenthood, men imod Daleiden. Anklagen lød, at Daleiden havde overtrådt en statut for fortrolige optagelser. Daleidens hjem blev i den forbindelse ransaget, og store mængder optagelser og udstyr blev fjernet. Undersøgelsen endte i første omgang med et erstatningskrav til Planned Parenthood.

Men efter fem års juridisk tovtrækkeri har Daleiden og hans organisation, Center for Medical Progress besluttet at gå i offensiven. De sagsøger nu Kamala Harris og Planned Parenthood for uretmæssigt “at bruge Californiens videooptagelseslov som et politisk våben til at begrave et upopulært budskab”, som det hedder i søgsmålet. Retten til at afsløre Planned Parenthoods udbredte salg af fosterdele til industrien er et spørgsmål om ytringsfrihed, hvilket sagens interesse for offentligheden jo også bekræfter.

For Daleiden er de afslørende videooptagelser hans livsværk. “Jeg er villig til at gå hele vejen for at beskytte borgerrettighederne … alle amerikanere skal være beskyttet imod at blive udnyttet af folk som Kamala Harris,” siger Daleiden.

Læs pressemeddelelsen fra CMP.