Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:
ONE OF US fordømmer fransk angreb på abortrådgivning

ONE OF US fordømmer fransk angreb på abortrådgivning

Den europæiske Pro Life - sammenslutning ONE OF US fordømmer i en pressemeddelelse fransk angreb på ytringsfriheden.

PRESSEMEDDELELSE:

ONE OF US fordømmer angrebet på ytringsfriheden og muligheden for at informere kvinder i Frankrig omkring moderskab.
De franske Parlamentsmedlemmer har vedtaget en lov, der forbyder websteder, der tilbyder information omkring abort til gravide kvinder.

En gammel lov strammes:

Loven henviser til nogle hjemmesider, der fremmer, hvad de kalder “falsk information”. Baseret på en 1993 lovgivning, der straffer en tredjeparts “indblanding” i forhold til “afbrydelse af graviditet”, var denne lov oprindelig beregnet til at forhindre Pro Life aktivister fra fysisk at blokere adgangen til abort klinikker.
Den nye “digitale virkelighed” kræver, ifølge Rossignol, en opdatering af lovens indhold, og han har anført,
at “for tredive år siden lænkede militante sig til abort klinikker … i dag fortsætter deres efterfølgere denne kamp på nettet. ”
Loven straffer denne praksis med op til to års fængsel og en bøde på € 30.000.

Staten bestemmer, hvilken information kvinder må få

One of Us sammenslutningen beklager og afviser denne forordning, som ikke kun indebærer et direkte angreb på ytringsfriheden, men også blokerer for adgang til oplysninger for gravide kvinder.
Den franske lovgivning giver sig selv fuld myndighed til at beslutte, hvilken slags oplysninger kvinder kan eller kan ikke modtage. Den ophøjer sig til at være en slags guide til at “beskytte” kvinder, der ikke kan skelne mellem de oplysninger, de kan og ikke kan få, som de er interesserede i eller er ligeglade med, som de har brug for eller ikke har brug for.
Ytringsfriheden er helt klart indskrænket i Frankrig ved at lade lovgivningen definere, hvilke oplysninger er ”sande”, og hvilke der ikke er.

Ny lov manipulerer virkeligheden

Den Franske Forfatning af 1975, der legaliserede abort i Frankrig, indbefatter, at kvinder skal have kendskab til alternativerne til abort. Derfor afspejler den nye, vedtagne lovgivning en manipulation af virkeligheden og muligheden for at vælge moderskabet. Et samfund, der ikke beskytter moderskabet som selve essensen af eksistensgrundlaget for samfundet, går mod kaos.
One of Us ønsker klart og tydeligt at fastslå, at moderskabet er et socialt gode, som skal beskyttes, hvorimod abort er et socialt problem, som samfundet og lovgivningen skal løse med en forebyggende politik, ikke med censur eller fængsel.

European Federation ‘One of Us’
Press Contact press@oneofus.eu +34 645734423

www.oneofus.eu
Twitter: @oneofuseu
Facebook: /oneofuseurope

Oversættelse: Ellen Højlund Wibe, landssekretær

Læs mere om det vedtagne lovforslag.