Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Onlinespil: Hjælp kvinde med at få en abort

Onlinespil bruges som et nyt våben i kampen mod abortbegrænsninger i USA

USA:

Onlinespil TRAPPED har et klart politisk budskab. Navnet er afledt af betegnelsen TRAP, der bruges i USA om lovgivning, der er målrettet abortklinikker (Targeted Regulation of Abortion Providers). Spillets budskab er, at det er blevet svært og dyrt at få abort i USA. Spilleren går i den gravide kvindes sko og møder modvillige gynækologer og uærlige kvinder på KriseGraviditesCentre, der kun ønsker at lægge hindringer i vejen for den, der vil have abort. Spillets helte er kvinder, der donerer penge til aborten.

National Right to Life skriver i sin kritik af spillet: “Hvad som helst der udgør det mindste bump på vejen mod abortklinikken, f.eks. at kvinden skal se sin baby på ultralyd eller skal vente et par dage, før hun tager den endelige beslutning om abort, fremstilles som eksempler på TRAP. Enhver lov, der forlanger, at abortklinikker lever op til bare minimale sundhedsstandarder præsenteres som TRAP.”

Spilleren kan også deltage i et angreb på et ‘Krisegraviditets Center’, og disse beskyldes i øvrigt for at lyve for de gravide. “Spillet påstår, at det er til for at støtte kvindens valg, men spilleren får aldrig muligheden for at vælge livet for kvindens barn,” skriver Life News
Find trailer her: YouTube.