Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:
Building a Post-Roe Future

Foto: Ingimage

Building a Post-Roe Future

USA: Pro-Life-ledere fra et bredt politisk spektrum efterspørger i fælleserklæring politiske løsninger, der kan sikre at gravide kvinder ikke presses til abort pga. et økonomisk og socialt pres.

Fælleserklæring: Building a Post-Roe Future

19. januar offentliggjorde en gruppe fremtrædende og indflydelsesrige Pro Life-ledere en fælleserklæring. Heri opfordres der til et bredt samarbejde for at indføre offentlige politikker, der kan reducere det økonomiske og sociale pres, der får mange kvinder til at søge abort i USA.

De skriver bl.a. i erklæringen:
“Det er på tide, at pro-life-bevægelsen tager modige, nye pro-familiepolitikker til sig. Med omstødelsen af ​​Roe v. Wade har pro-life-bevægelsen endelig mulighed for at udvide juridisk beskyttelse til ufødte børn, og lovgivere i flere stater er allerede begyndt at gøre dette. Men vi mener ikke, at det er nok at begrænse eller endda forbyde abort.”

De politikker, der nævnes er bl.a.:
– adgang til sundhedsydelser for gravide før og efter fødslen
– betalt barsel
– mulighed for flextid
– mulighed for børnepasning
– lovgivning, der sikrer, at faderen tager ansvar.

En ikke før set enighed

Siden offentliggørelsen er erklæringen blevet underskrevet af hundredevis af markante personer fra Pro-Life-bevægelsen.
Det usædvanlige er, at underskriverne kommer fra et bredt politisk spektrum af konservative, moderate og liberale, der er forenet i den fælles overbevisning om, at ethvert menneskeliv har værdi – både det ufødte barn og barnets mor.
“Vi mener, at samfundet bør prioritere begges behov, og at dette i sidste ende kun kan opnås ved væsentlige ændringer i den offentlige politik,” skriver de.

Tillykke med dette spændende initiativ, som vi glæder os til at følge!

Læs pressemeddelelse: Policy Proposals for Building a Post-Roe Future