Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Den frie tanke for retten i Birmingham

ENGLAND: Kan man blive straffet i England for at bede i stilhed foran en abortklinik?

Censur-zoner omkring abortklinikker

Isabel Vaughan-Spruce blev før jul arresteret og sigtet for stille at bede foran en abortklink i Birmingham. Klinikken var lukket, men Vaughan-Spruce blev sigtet for at have brudt ‘Public Spaces Protection Order (PSPO)’, som håndhæver en censurzone omkring abortklinikker i området.

Anklagen blev frafaldet i slutningen af januar pga. sparsomt bevismateriale, men skal nu alligevel i høring den 16. februar ved Retten i Birmingham.

Dette er Jeremiah Igunnubole, der er juridisk rådgiver for Isabel Vaughan-Spruce, meget tilfreds med:
“Det er afgørende, at domstolen udsteder en klar juridisk dom i sagen om Isabel Vaughan-Spruce. Da parlamentet fortsætter med at diskutere den nationale udbredelse af censurzoner i hele England og Wales, er det bydende nødvendigt, at vi får juridisk klarhed, da selv politiet og anklagemyndigheden ikke kan blive enige om, hvad der er og ikke er en forbrydelse. Virkeligheden er, at enhver person skal have frihed til at tænke og bede uden at risikere at blive retsforfulgt under en svagt formuleret lovgivning om censurzoner, der er helt ude af proportioner”.

Læs om sagen her: THOUGHT ON TRIAL

Se også det originale opslag på Twitter, der viser Isabel Vaughan-Spruce blive arresteret.