Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:
Der skal ikke slås flere ukrainere ihjel

Foto: Pixabay

Der skal ikke slås flere ukrainere ihjel

BLOG: Lad os tilbyde omsorg, sikkerhed og praktisk hjælp til trængte ukrainske kvinder - ikke abort.

Ukrainske kvinder i klemme

Vi skal ikke bidrage til, at der bliver slået flere ukrainere ihjel! Lad os tilbyde omsorg, traumebehandling, sikkerhed og al den praktiske hjælp, det kræver, at byde enhver lille ny ukrainer velkommen til verden!

Enhedslistens Rosa Lund har i sundhedsudvalget spurgt indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde, om ministeren vil undersøge mulighederne for at tilbyde gravide ukrainske flygtninge i Polen, at de kan blive hentet til Danmark og få en gratis abort. I Polen er abort kun tilladt ved voldtægt og ved fare for kvindens liv.

Ministeren svarer nu, at abort ikke hører under EU lov, og at der vil blive taget stilling til gravide ukrainske kvinders situation på samme måde, som man vurderer situationen for alle andre ukrainere, der kommer til Danmark.

Man kan knap sætte sig ind i, hvor fuldstændig uoverskueligt det må forekomme at skulle sætte et lille nyt menneske i verden, når man er flygtet fra en krigszone. Nogle af disse kvinder har endda oplevet overgreb og voldtægt. Hvis man er dybt traumatiseret og ikke ved, hvad fremtiden bringer, eller hvordan man bare skal klare dagen og vejen, hvordan så tage vare på et lille barn?

Der er brug for al vores hjælp, forståelse og omsorg! Og mere end noget andet er der brug for at få standset denne krig og få retsforfulgt de mennesker, der har begået overgreb! Men lad os standse dødsspiralen.

Lad os sætte handling bag ordene, når vi siger, at alle mennesker er lige og har samme ret til beskyttelse! Lad os løse konflikter ved at beskytte liv – ikke det modsatte! Lad os som nation tilbyde omsorg, traumebehandling, sikkerhed og al den praktiske hjælp, det kræver, at byde enhver lille ny ukrainer velkommen til verden!

Der er blevet slået nok ihjel!