Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Downs Syndrome Day i Europaparlamentet

Europaparlamentet markerer World Downs Syndrome Day med opbakning fra parlamentets præsident, Antonio Tajani.

EU

Retten til Livs landssekretær, Ellen Højlund Wibe, deltog da Europaparlamentet markerede World Down Syndrome Day tirsdag den 21. marts i Bruxelles. Parlamentets præsident, den italienske kristendemokrat Antonio Tajani deltog og sagde bl.a. i sit indlæg, at mennesker med Downs er for os andre ”a school of love”. Han lovede at sætte ekstra fokus på området, bl.a. i form af bevilling til forskning.

Fremskridt i forskningen

En række forskere beskrev, hvordan forskningen allerede har skabt store fremskridt, der har betydet en klart forbedret livskvalitet for mennesker med Downs. Men som en deltager bemærkede henimod slutningen af arrangementet: Det helt grundlæggende problem er, at vi jo slår dem ihjel, før de har en chance for at få hjælp!
Men, som Ellen konkluderede efter mødet: Påvisningen af fremskridt i behandlingen af mennesker med Downs, kan forhåbentlig være med til øge fokus på deres ukrænkelige ret til livet.