Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:
To dræbt - kun det ene drab er strafbart.

Foto: Pixabay

To dræbt - kun det ene drab er strafbart.

Det krænker retsfølelsen, at en ufødt dreng kan dræbes uden at straffeloven dermed overtrædes.

En ulykkelig sag fra Holbæk

To personer har mistet livet efter et knivoverfald i Holbæk. En højgravid kvinde og hendes for tidligt fødte dreng. Men der bliver næppe rejst tiltale for dobbeltdrab, fortæller tv2.dk, for et foster er ikke beskyttet af straffeloven. Drengen var ‘kun’ et foster under overfaldet.

Denne dybt tragiske sag er først og fremmest alvorlig, fordi den udfordrer vores tillid til, at Danmark er et trygt sted at bo – også for afghanske kvinder. At vi som samfund ikke var i stand til at beskytte denne gravide kvinde og hendes barn mod hendes overfaldsmænd er beskæmmende.

Men sagen har også en anden vinkel. Den konfronterer os med det bizarre faktum, at alle ikke er lige for loven. Om du er genstand for lovens beskyttelse afhænger af, hvor du opholder dig. Dette udfordrer retsfølelsen hos de fleste, for hvad er argumentet for, at man forvandles fra noget ligegyldigt til en person, blot fordi man løftes ud af livmoderen?

Menneskerettigheder må være for alle!