Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Ekstra dansk bevilling til NGO'er, der arbejder med abort

Den danske regering har sendt en ekstra bevilling på 75 mio kr. til NGO'er, der arbejder med abort

DANMARK:

Tørnæs: Retten til at bestemme over egen krop er en dansk mærkesag.

Udviklingsminister Ulla Tørnæs bryder sig ikke om dekretet fra den amerikanske præsident, der trækker støtten til NGO’er, der arbejder med abort med det formål at beskytte ufødt liv. Hun og den danske regering har nu taget sagen i egen hånd, sendt en bevilling på 75 millioner kroner til de ramte organisationer og opfordrer ministre fra syv andre EU lande til at gøre det samme.

Et positivt ærinde – men på bekostning af uskyldige

Retten til Livs formand, sogne- og arresthuspræst Per Damgaard Pedersen undrer sig. “Udviklingsminister Ulla Tørnæs har en mærkesag, og i Retten til Liv er vi i princippet fuldstændig enige med hende: Retten til at bestemme over egen krop er en grundlæggende menneskerettighed!
Der er bare en enkelt vigtig tilføjelse: Det er en menneskerettighed ikke alene for kvinder, men også for børn. Børn er aldrig ‘bare’ en del af deres mors krop, selv om de som små bor i den.
Ministeren er ude i et positivt ærinde. Hun vil beskytte den svage part, kvinderne. Men hun gør det på bekostning af de allersvageste og absolut forsvarsløse. Nemlig børnene.
Hun har fundet 75 millioner til sin aborteksport. Gad vide, hvor mange børn man kunne have reddet for de penge?”