Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:
En sorgens dag i Irland

Foto: PurestockX

En sorgens dag i Irland

De irske ufødte er i dag blevet frataget deres værdighed og samfundets beskyttelse

Irland:

Det er med et tungt hjerte, vi må konstatere, at to ud af tre irske vælgere står bag ønsket om at fjerne forfatningens beskyttelse af de ufødte. Med et slag er de irske ufødte blevet frataget deres værdighed og samfundets beskyttelse.

Ja-kampagnen fester, men snart vil de blive mødt af virkeligheden, som vi andre kender den. Et land, der ikke respekterer den ufødtes iboende værdighed, vil begynde at stille underforståede sociale krav til den gravide om, at skal man gennemføre graviditeten, skal barnet være planlagt, ønsket og raskt, og man skal have de passende forudsætninger for at tage sig af det. Hvorfor respektere en helt ung kvindes ønske om at gennemføre sin graviditet og beholde sit barn, når man nu har besluttet, at den ufødte ikke er et rigtigt menneske, men bare en ‘ide’ om et menneske?

Samtidig øges presset på Nordirland, der, på trods af at være en del af Storbritannien, hvor abort er tilladt indtil 24. uge, har valgt en lovgivning, der beskytte ufødte imod abort. Allerede nu mødes Theresa May af krav om at gribe ind.

Som repræsentantskabsmedlem Søren Stidsen skriver på sin Facebookprofil: I 35 år har Irland været et foregangsland på menneskerettighedsområdet og anerkendt, at også ufødte har menneskerettigheder. Det er nu forbi. Irerne har i praksis sagt, at nogle menneskers ret til liv er mindre værd end andre menneskers ret til fuld kontrol over deres liv.

Hvor er det trist!