Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:
RED EN MERE

RED EN MERE

150 mennesker gik 9. juni gennem det centrale København med 3.000 balloner og appellen: Red en mere!

Den der redder et liv, redder hele verden!

Lørdag den 9. juni 2018 markerede Retten til Liv 45-året for fri abort ved at gå i optog fra Kingos Kirke på Nørrebro til Rådhuspladsen med 3.000 balloner og appellen: Red én mere!

Formålet med arrangementet blev indrammet af det manifest Randi – en af Retten til Livs unge medlemmer – læste op ved optogets afslutning på Rådhuspladsen:

“Hvert år mister 3.000 ufødte livet i en abort i København og på Frederiksberg! Hver eneste af disse små er værdifulde mennesker, som har brug for vores beskyttelse! Hver ballon bærer ønsket om, at et barn må blive reddet fra abort, og en mor må få den hjælp og respekt, hun har brug for, for at give sit barn livet. Nu vil vi lade disse balloner bære budskabet ud i vores hverdag. RED EN MERE!”

150 var mødt op og bar dette overvældende ballonhav gennem gaderne. Som en deltager sagde: “Det ser festligt ud, men hvor er det også sørgmodigt. Der er så mange!”

Optoget sluttede på Rådhuspladsen, hvor sognepræst Henrik Højlund holdt en kort tale, hvor han bl.a. sagde: “Vi står her i dag for at minde hinanden og hele København og hele Danmark om, at vi taler om liv, om menneskeliv. Vi går helt ud i det offentlige rum og gør det, for at påmindelsen skal blive så gennemtrængende som mulig, hos os selv og hos enhver anden. At stå her i det offentlige rum med det er noget helt andet end at nøjes med at mene det i det private. Det udfordrer os selv til at mene det på en meget mere forpligtende, almengyldig måde.
Og så står vi her for at redde om så bare ét liv mere. For når vi har gjort det, så får vi brug for at redde ét mere. Og ét mere.”

Mod-demonstration

Men dette budskab møder modstand. Organisationen ‘Min krop mine regler’ arrangerede en mod-demonstration samme tid og sted med taler af bl.a. Pernille Skipper, politisk ordfører for Enhedslisten. Foreningens støtter føler sig provokeret af Retten til Livs forsvar for det ufødte liv og demonstrerer for ’kvindens ret til at bestemme over egen krop’.

En mindre gruppe fra denne demonstration mødte op på Rådhuspladsen og råbte slagord, men desværre var kun enkelte fra gruppen indstillet på samtale og dialog.

Optogets bagtrop bar banneret med teksten: Løs problemet med omsorg – ikke abort.

Men, som Henrik Højlund også sagde: “Uanset alle forsøg på at fremstille det her som formørkelse og umenneskeligt og kvindefjendsk, så overdøver virkeligheden. Livet råber højere end døden. Og det taler til alt, hvad der er sandt og godt og lyst i et menneskes hjerte. At redde ét liv.”

Læs hele talen her: Den, der redder et liv, redder hele verden

Jeg tog med til demonstration

Læs også denne ærlige og nuancerede artikel fra VICE Broadly, som journalist Shani Pedersen skrev efter at have fulgt aktionen fra først til sidst: Jeg tog med ‘Retten til Liv’ til demonstration og spurgte, hvorfor de er imod min abort