Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:
Et-brev-for-et-liv 2009

Et-brev-for-et-liv 2009

Et brev for hvert enkelt barn, der blev dræbt i en abort det seneste år sendes til Christiansborg.

15.000 breve til Christiansborg

Retten til Liv udsendte denne appel: Vær med til 1. oktober at sende 15.000 breve til Christiansborg. Et brev for hvert enkelt barn, der blevet dræbt i en abort det seneste år.

Retten til Liv ønskede med denne appel at fastholde samfundet og ansvarlige politikere på, at abortloven er ikke alene er i klar modstrid med kirkens bekendelse og det 5. bud, men at den tilmed bryder med den fundamentale af alle menneskerettigheder – retten til liv – også 36 år efter lovens indførelse.

Aktion ”Et-brev-for-et-liv”

Retten til Liv havde trykt 15.000 tomme røde kuverter med henholdsvis statsministerens og sundhedsministerens adresser på forsiden. På bagsiden forklarer en påtrykt tekst aktionen:

”Denne konvolut repræsenterer et barn, som døde pga. provokeret abort. Den er tom, fordi det liv, som blev taget, nu er ude af stand til at være en del af og give noget til verden.”

Det var foreningens medlemmer og venner, der fik aktionen til at lykkes ved at frankerede og sendte alle disse kuverter. Fra den 1. oktober og de næste dage fyldtes de to postkasser på Christiansborg med røde kuverter.

At vække til eftertanke

Formålet var at vække til eftertanke. At markere, med ét brev for hver af de 15.000 årlige aborter i Danmark, at det drejer sig om enestående og uerstattelige menneskeliv. At bringe menneskeligheden ind i abortdebatten. At en provokeret abort uanset størrelsen handler om et menneske. Ét brev for ét liv. Et liv som ikke var dækket ind af menneskerettighederne.