Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:
København 2008

København 2008

Bannere med billeder af både levende og aborterede fostre skaber debat på Strøget i København

Fosterfotos på strøget i København

”Ser de virkelig sådan ud i 12. uge?!”
”Lægerne siger, det ikke er noget, men det kan man jo se, det er!”

Dette var bare et par af reaktionerne fra de i alt flere tusinde Københavnere (og turister), der i løbet af 3 timer gik forbi Retten til Livs og MänniskoRät for Oföddes demonstration på Kultorvet.

Det aborterede fosterdemonstration-i-koebenhavn-048

På de bannere, som deltagerne i demonstrationen holdt, viste de ca. 1½ gange 2½ meter store billeder den usminkede sandhed om, hvordan fosteret ser ud i både hel og aborteret tilstand. Der blev kastet rigtigt mange blikke på billederne og de tilhørende udsagn af de forbipasserende, ja, nogle tog hele runden omkring de 4 banderoler for at få alt med. Desuden sad der også mange rundt omkring ved café-bordene på pladsen.

Virkeligheden overrasker

Og vist rørte vi ved manges følelser den dag. Billederne forstyrrede jo folk i deres opfattelse af, at ’abort ikke handler om rigtige mennesker, i al fald ikke før vi når langt hen i graviditeten’. De så jo noget andet med deres egne øjne, og rigtig mange gøs tydeligvis ved det, de så. Eller fnyste i forargelse over, at vi … tja, vovede at vise virkeligheden bag abort. For vi vil jo helst ikke se den! Der var tydeligvis også overraskelse at spore hos mange, overraskelse over virkeligheden. Så var der endelig dem, der takkede os for, at vi stod der!

Af landssekretær Ellen Højlund Wibe, juli 2008