Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed

Bliv aktiv i Retten til Liv!

Mange spørger os ‘Hvad kan jeg gøre?’ På denne sider får du 10 ideer til, hvordan du kan gøre en indsats i kampen for de ufødtes ret til livet.

 

1. Brug din stemme

Tal frimodigt, når abortspørgsmål bliver diskuteret. Vær ikke genert eller tilbageholdende – du har sandheden på din side, og langt de fleste seriøse argumenter.
Sørg også for at alle dine veninder ved, at Abortlinien findes, og at ingen behøver stå alene med en graviditet.

2. Uddan dig

Få styr på dine argumenter

Find viden og diskussion af abortproblematikken her på siden: INFO. Få styr på hvilke argumenter, der holder, og hvilke der ikke gør. Hold dig opdateret på den aktuelle debat ved at tilmelde dig foreningens ugentlige nyhedsmail.

3. Skriv læserbrev

Skriv til kendte, der forsvarer abort

Der er mange kendte personer, der offentligt støtter den fri abort. Brug nogle minutter på at skrive en mail til en, du sætter pris på, og giv udtryk for din undren over personens syn på de ufødte.

Grib fat i en aktuel begivenhed

Skriv et debatindlæg til din avis . Tag udgangspunkt i et aktuelt emne (menneskerettigheder, nye aborttal, behandlingen af handicappede) og lad de ufødtes ret til beskyttelse blive tydelig for enhver.

4. Skriv projekt om abort

Er du skoleelev eller studerende er abortsagen et oplagt emne at skrive projektopgave om. Det er en fin måde at forsvare de ufødte på blandt dine medstuderende og dine lærere. Kontakt Retten til Liv, hvis du behøver hjælp med at finde informationer og materialer.

5. Spred budskabet

Del Pro Life litteratur ud

Del pjecer, postkort og flyers ud. Læg dem i bussen, i toget, på din skole eller andre offentlige steder. Hæng plakater op. Del Abortlinie pjecen ud på dit nærmeste kollegie, så unge uventet gravide ved, at der er hjælp at få i selv den mest håbløse situation. Hvis du mangler materiale, så bestil dem her på siden.

6. Tag din holdning på

Lad din T-shirt sætte en samtale i gang

Anskaf dig en T-shirt med et stærkt Pro Life budskab eller køb et sæt Precious Feet og sæt dem på jakken eller din taske. Du vil blive forundret over, hvor mange samtaler din T-shirt eller et par små fødder kan starte.

Du har en grundlovsfæstet ret til at bære en T-shirt med et stærkt budskab imod abort – for liv. Det kaldes ytringsfrihed. Find T-shirts og Precious Feet i vore Materialer eller besøg siden Abort73.com

7. Brug de sociale medier

Forsvar de ufødte på Facebook

Brug Facebook og andre sociale medier aktivt i kampen for de ufødte børn. Upload videoer eller besøg Retten til Liv’s Facebookside og vær aktiv i debatten.

Sæt din mail op, så der i bunden af hver mail kommer en lille tekst med et budskab eller et stærkt citat, og link gerne til rettentilliv.dk.

8. Bed for de ufødte

Bed for de små

Husk de ufødte børn i din daglige bøn. Bed for dem, der netop nu trues af abort, og bed for deres mødre. Du kan bede for de ufødte på hospitalet, hvor de bliver slået ihjel. Sæt dig i lobbyen. Kan du ikke forhindre drabet, vil du med din tilstedeværelse og bøn vise omsorg overfor barnet i dets sidste stund.

Bed for Abortlinien

Bed også for Abortlinien, der hver aften rækker ud til mennesker tæt på abort.

9. Bliv medlem

Bliv et aktivt medlem

Meld dig ind i Retten til Liv og stil noget af din fritid til rådighed. Vi har brug for medlemmer, der vil sætte abortsagen på dagsordenen i lokalområdet.

Kontakt sekretariatet, hvis du gerne vil have en taler eller foredragsholder ud til din forening eller kirke.

10. Støt sagen økonomisk

Vi har brug for din støtte

Retten til Liv har brug for penge, så vi fortsat kan afholde arrangementer, drive Abortlinien, have de nødvendige ansatte og være synlige. Giv et bidrag.

Lav en indsamling lokalt

Du kan lave en lokal indsamling til en annoncekampagne for Abortlinien i den lokale gratisavis. Benyt lejligheden til at dele Abortliniens pjecer ud på kollegier, ungdomsboliger og studiesteder.