Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:
Formandsskifte i Retten til Liv

Formandsskifte i Retten til Liv

Administrationschef i Sømandsmissionen, Jens Vindum, afløser Per Damgaard Pedersen som formand for Retten til Liv.

Pressemeddelelse:

På bestyrelsens konstituerende møde valgte sognepræst Per Damgaard Pedersen at træde tilbage som formand efter 3½ år på posten, hvor han har bidraget til en forening, der over de senere år er vokset i styrke og evner og med en forbedret økonomi. Per Damgaard Pedersen udtrykker selv: ”Det er et naturligt skifte, som jeg selv har ønsket. Jeg føler, at jeg har bidraget med, hvad jeg havde mulighed for, og at der gerne må ske en forandring, for at vi bevarer dynamikken i den her livsglade forening”. Han træder dog ikke ud af bestyrelsen, men holder et halvt års orlov.

Den 62-årige Jens Vindum har siddet i Retten til Livs bestyrelse siden 2015, og ser Retten til Livs forsvar for de ufødte som en nødvendig stemme ind i tiden og det danske samfund. Han udtaler: ”De ufødte børns ret til livet er lige så indlysende, som vi andres ret hertil. Det handler i bund og grund om menneskerettigheder, ligeværd og livets ukrænkelighed, og disse værdier vil jeg gerne være med til at fremme. Derfor sidder jeg i Retten til Livs bestyrelse”.

Jens Vindum ser af private grunde sig selv som formand i en overgangsperiode og har bedt bestyrelsen om den i kommende tid at arbejde på en mere permanent løsning.

Jens Vindum er uddannet maskinmester, men har det meste af sit arbejdsliv bestridt lederposter, som forstander for Svendborg Søfartsskole og Nordsjællands Efterskole og de seneste 7 år i Sømandsmissionen. Han bor i Vejle, er gift med Birgitte Vindum, og de har 3 voksne sønner.

På bestyrelsens vegne

Ellen Højlund Wibe, landssekretær