Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:
Påske rimer på LIV

Pixabay

Påske rimer på LIV

BLOG: Vores etik smadres, når vi sorterer livet fra. Det var ikke det Gud ønskede. Han ønsker at give LIV i overflod.

Det tomme påskeæg

Retten til LIV vil redde LIV; børns LIV, forældres LIV, sundhedspersonalets LIV …

Jesus vil redde hele verdens LIV fra fortabelse og ondskab! Det gjorde Han i Påsken.

Rimer det her? Ja i sandhed!

2. påskedag hørte jeg en prædiken i Sædding kirke af Orla Villekjær. Han fortalte om Fillips påskeæg.
Fillip med Downs syndrom gik i søndagsskole med nogle børn i 7-8 årsalderen. Han var selv ældre, men de passede sammen udviklingsmæssigt.

Søndagsskolelæreren gav børnene hvert sit tomme påskeæg og en opgave: ”Gå ud omkring kirken og find noget, der minder jer om Påsken. Put det i jeres påskeæg, og kom så tilbage og fortæl, hvordan det minder jer om påske.

De kom med en påskeblomst, en forårsgren i spring, en sommerfugl, men Fillip afleverede sit æg tilbage lige så tomt, som han havde modtaget det. Han fik lidt skænd fra de andre børn; ”Forstod du ikke opgaven eller hvad? ” Så fik han lov at forklare sig: ”Graven er tom, ligesom mit æg er tomt”.

Fillips vidnesbyrd var stærkt. Kort tid efter døde Fillip af en infektion og til hans begravelse kom søndagsskolekammeraterne og lagde tomme påskeæg ved hans kiste. Fillips og alles grave skal blive tomme. Gud ske tak og påskelovprisning for det!

En mor til en voksen datter med Downs syndrom fortale, at datteren aldrig ville gå forbi en kirke, når de var ude at rejse. Og når de så var inde i kirkerne, fandt datteren dyb fred og stor glæde. ”Ånd taler til ånd”.

Hvad er det, vi gør ved at udrydde handicappede? Vi gør vold på al menneskelighed, og vi gør os selv fattige som fællesskaber og individer.

Det er synd Frankrig begår, men også synd for Frankrig, at aborten nu er ”sikret” i deres forfatning. Det er synd af og i EU, hvis det går samme gale vej for os alle.

Det er synd for Kina, at de nu ikke vil have mere end et barn i hvert par, efter at de længe ikke har måttet… hvis de da overhovedet vil have børn…

Det er synd for Indien, at de mangler piger.

Det er synd for Færøerne, hvis de nu opgiver at beskytte ufødte børn.

Det er synd for Vesten, at vi ikke længere reproducerer os selv fordi ….? Der mangles så mange mennesker og kolleger i vores velfærdssamfund, produktion, servicefag, på kirkebænke osv.

Det er allermest synd for børnene, familierne og de, der står og udfører aborter som en sundhedsfaglig ”indsats”. Hold op med det. Søg nåde og barmhjertighed hos Gud i Kirken for jeres udåd.

Det er synd for vores moral, vores forpligtigelse på hinanden og livet, at vi sorterer så mange LIV fra hvert år ved abort. Vores etik smadres, både når det gælder nærhedsprincippet (hvad en mor bar under sit hjerte) og ansvaret over for næsten, der er længere væk fra os fornægtes også. Vores sognepræst beder for krigens børn og de ufødte børn hver søndag. Det er en vigtig og helt nødvendig bøn.
Vi er blevet os selv nok: magelige og materielle. Vi gider ikke noget bøvl fra andre med (eventuelle) handicaps. Sikke fattige og hårde hjerterne er blevet. Det er som en slags hjertedød før døden. En ligkulde før vi ligger lig.

Det var ikke det, Gud ønskede og ønsker for os. Han elsker at give LIV – ja LIV i overflod! Der er ressourcer til os alle, bare vi vil deles om dem.

Fillips påskeæg var evangelisk tomt.
Gid vores hjerter må blive varme og banke trofast for de uønskede og ufødte både den enkelte af os og vi som folk.

Af Birthe Nyrup Dahl