Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Planbørnefonden bekender kulør

Planbørnefonden opfordrer den danske udviklingsminister til at presse en vestlige abortideologi ned over afrikanske lande.

Kommentar:

Planbørnefonden bekender kulør. Udviklingslande skal have et ordentligt rap over fingrene af den danske udviklingsminister, så de kan rette ind og påtage sig den vestlige abortideologi. Afrikanske kvinder skal løse deres problemer med abort. Tak for den oplysning, så ved man da, hvor man ikke skal placere sine penge!

Anledningen til Planbørnefondens udmelding er, at en række udviklingslande sammen med USA, Ungarn og Polen har underskrevet Geneva Consensus Declaration, der er en fælles erklæring om støtte til kvinders rettigheder i en verden, der respekterer ”ethvert menneskes iboende ret til liv”.
Hvorfor ikke glæde sig over, at nationer proaktivt sætter fokus på kvinders forhold?

Geneva Consensus Declaration

Eksempelvis bekræfter deklarationen, “at kvinders menneskerettigheder er en umistelig, integreret og udelelig del af alle menneskelige rettigheder og grundlæggende friheder”, og at ”kvinder og piger skal have samme adgang til kvalitetsuddannelse, økonomiske ressourcer og politisk deltagelse som mænd og drenge og ligeledes til beskæftigelse, ledelse og beslutningstagning på alle niveauer.”

Samtidig understreger deklarationen, at “eventuelle foranstaltninger eller ændringer i forbindelse med abort inden for sundhedssystemet kun kan afgøres på nationalt eller lokalt niveau i henhold til den nationale lovgivningsproces”.

Blandt underskriverne er en lang række afrikanske lande, som historisk har oplevet et kraftigt pres fra internationale organisationer, for at indføre abort – mere eller mindre som forudsætning for at få økonomisk hjælp til deres øvrige sundhedsprojekter. Planbørnefonden stiller nu op i dette kor.

Imperialisme

Men denne betingede nødhjælpsstrategi er både imperialistisk og utrolig uambitiøs. Man forhindrer ikke overgreb ved at gemme overgrebets konsekvenser af vejen med en abort, og vi skal da ikke finde os i, at kvinder kun kan få en uddannelse, hvis de skaffer sig af med deres ufødte og får en abort?! Lad os i stedet af al magt hjælpe disse lande med at føre deres ambitiøse deklaration ud i livet!

Kerstin Hoffmann, kommunikationssekretær