Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:
Aktion for de ufødte på Børnenes Dag

Fotograf Morten Friis

Aktion for de ufødte på Børnenes Dag

14.000 små lys blev båret gennem den indre by i København her til aften. Et lys for hver ufødt dansker, hvis liv er på spil!

Procession gennem KøbenhavnProcession Retten til Liv 20.11.2020

14.000 små lys blev båret gennem den indre by i København her til aften. Et lys for hver lille ny ufødt dansker, hvis liv er på spil, hvis der ikke vises politisk mod!

De børn, der endnu ikke er født, svigtes af folkestyret. De er frataget den mest grundlæggende menneskeret – retten til at leve. Det er denne uretfærdighed, processionen ønskede at modsige. Dagen er ikke tilfældig. 20. november er Børnenes Dag – Børnekonventionens fødselsdag.

Processionens konkrete formål var at aflevere et brev til Mette Frederiksen på Christiansborg. Brevet, der er underskrevet af knap 2100 danskere, er en appel til hende om at leve op til sin vision om at være børnenes statsminister – og at være det for ALLE børn, også de ufødte. Brevet blev læst op på hele ruten gennem byen.Procession for ufødte

På Christiansborg Slotsplads blev de mange symbolske lys formet som et hjerte i stille påmindelse om de 14.000 børn, der hvert år er helt afhængige af politisk mod og vilje, hvis de skal beholde livet. Appellen til Mette Frederiksen blev læst op en sidste gang med front mod Christiansborg.Lyskæde Christiansborg

Tak til alle, der har stillet sig bag appellen til statsministeren ved at deltaget i underskriftindsamlingen. Tak også til alle, der i dag var med til at aflevere budskabet.

Fotos fra dagen

Fotograf Morten Friis