Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:
Retten til Liv i 25 år

Retten til Liv i 25 år

Retten til Livs kamp fortsætter - kampen for de forsvarsløse og skrøbelige, de ufødte!

Kampen for et bedre samfund

I dag har Retten til Liv i 25 år kæmpet for et bedre og retfærdigere samfund; et samfund, der ser det enkelte menneske – også det skrøbelige og forsvarsløse ufødte menneske – og beskytter det. Det vil vi blive ved med!

“Det er da godt, at vi blev født, før aborten den blev fri”, sang Kim Larsen, i et opgør med den mentalitet, der dømmer de svage og skæve ude, og i en hyldest til dette, at livet er værd at leve!

Lad os skabe et samfund, hvor kvinden med en uventet graviditet ikke henvises til at løse sine problemer ved at tage liv, men hvor vi i fællesskab tager ansvar og skaber de rammer, der byder ethvert lille nyt menneske velkomment.

En sorgens mærkedag

1. oktober 1973 trådte den abortlov i kraft, der fjerner enhver beskyttelse af ufødt liv til og med 12. graviditetsuge (og kun yder sparsom beskyttelse frem til fødslen) . Siden denne dag har langt over 800.000 ufødte drenge og piger mistet livet i en abort i Danmark.

På 20 årsdagen 1. oktober 1993 startede en gruppe mennesker omkring sognepræst Orla Villekjær foreningen: Center for Retten til Liv – Jeg vil leve (senere forenklet til Retten til Liv).

Helt fra starten har foreningens formål været at kæmpe for ufødtes lige ret til at leve, og at møde kvinden, der er uventet gravid, med hjælp og støtte.
Derfor arrangerer Retten til Liv aktioner, tegnhandlinger og marcher, derfor åbnede Retten til Liv i 1999 Abortmindelunden i Vedersø, og derfor driver foreningen telefon- og internetrådgivningen Abortlinien. Læs mere om foreningens aktioner her: Aktioner

Stort tillykke og tak

Retten til Liv er sine medlemmer. TAK til alle, unge og gamle medlemmer, der med opbakning og deltagelse i aktiviteter gør dette arbejde muligt. Tillykke!

Læs også artiklen af Orla Villekjær, foreningens stifter, i Kristeligt Dagblad: Der er fortsat brug for vores kamp for livet.