Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:
Sorgen efter en selvvalgt abort

Foto: Ingimage

Sorgen efter en selvvalgt abort

Ny bog om den situation forældre bliver stillet i, når en graviditetsscanning ikke går som ventet.

Sorg, mit barn

Sorg, mit barn – Turbine

Ny bog sætter fokus på den situation forældre havner i, når de ved en scanning får beskeden: “Jeres barn er sygt, ønsker I at afbryde graviditeten?” Bogens forfatter, Lisa Meisner Kofoed, fortæller i en kronik om den psykisk smerte, “der som en airbag pustede sig op med et knald”, da hun fik sin lille og alt for stille pige i armene og forstod, hvad det egentlig betød at afbryde en graviditet.

Og så skriver hun:
“Jeg må sande, at en ting er at være for kvinders ret til fri abort. Noget andet er, når virkeligheden er et lille sygt menneske i din livmoder, som kun har dig at sætte sin lid til. Hvad vælger du? Hvilken logik, viden, tanker, følelser og tro bliver styrende for dit valg? Og hvordan lever du videre med dit valg – resten af livet? Skyldfølelsen og tvivlen plagede mig i dage, uger, måneder og år. Trængte sig på som uvelkomne gæster i mit liv og fordrev sorgen til en plads i hjørnet. Kunne jeg overhovedet tillade mig at begræde mit tab? Jeg havde jo selv valgt det. Havde jeg ikke?”

En bog som denne må sætte vigtige reflektioner i gang! Man kunne ønske, at den også ville rejse den enkle og befriende erkendelse, at vi må behandle det syge ufødte barn med samme omsorg og respekt som det syge fødte barn, fordi der ikke er forskel på de to.
Det er helt enkelt forkert at bekæmpe lidelse ved at fjerne den, der lider – både før og efter fødslen.