Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Testamente

Overvejer du at betænke Retten til Liv?

Overvejer du at betænke Retten til Liv i dit testamente? Gaver af denne art er en meget stor hjælp i foreningens daglige drift, og når der skal tages nye og vigtige initiativer.

Fritaget for arveafgift

Retten til Liv er som velgørende organisation fritaget for at betale afgifter til staten af din arv. Det vil sige, at hvis du vælger at testamentere en del af din formue til arbejdet i Retten til Liv, vil midlerne gå direkte til formålet uden nogen beskatning.

30%-reglen

Hvis du betænker Retten til Liv med minimum 30% i dit testamente, kan det i visse tilfælde være en direkte økonomisk fordel for dine arvinger. Dette hænger samen med, at visse arvinger afkræves arveafgift, mens Retten til Liv er fritaget for afgift. På den måde vil en mindre del af arven gå til afgifter og en større del til udbetalt arv. Samtidig vil Retten til Liv blive begunstiget.

Juridisk bistand

Enhver, der er myndig, kan oprette testamente. Vælger du at testamentere til Retten til Liv, dækker vi advokatomkostninger til at oprette eller tilrette et almindeligt testamente. Kontakt sekretariatet
Vær dog opmærksom på, at tilskud til oprettelse af testamente er skattepligtigt, og at det er ens eget ansvar at indberette det til SKAT.

Hjertelig tak for ethvert bidrag til Retten til Liv!