Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:
Velbesøgt årsmøde i Vejle

Velbesøgt årsmøde i Vejle

Godt 90 medlemmer og interesserede fra hele landet deltog, da Retten til Liv fik besøg fra USA

Inspiration og opmuntring

Stor opbakning til Retten til Liv, der afholdt sit årsmøde i Vejle med besøg af Emily Albrecht fra Equal Rights Institute fra USA.

Nye ansigter og en 30 års-fejring

Retten til Livs bestyrelse

Den siddende bestyrelse (fra venstre): Karina Borcher Andersen, Kristoffer Dahl, Elin Donskov, Tomas Larsen, Pauline Balaban, Jørn Blohm Knudsen og Ketty Dahl

Selve årsmødehandlingen blev indledt med en formandsberetning af Ketty Dahl, en række veloplagte rapporter fra foreningens medarbejdere, samt en kort og præcis gennemgang af et årsregnskab i balance og overskud.

Herefter var ordet frit og mange deltog i den efterfølgende drøftelse af foreningens aktiviteter.

Fra den siddende bestyrelse var kun Kristoffer Dahl på valg, og han modtog genvalg. Derudover opstillede Karina Borcher Andersen fra Aarhus samt Thomas Larsen, Holstebro, der begge præsenterede sig og blev valgt ind.

Orla Villekjær

Foreningens stifter Orla Villekjær

I anledning af at det i år er 30 år siden Retten til Liv blev stiftet, blev foreningens initiativtager og første formand, Orla Villekjær hædret og hyldet som æresmedlem af foreningen.

Hvordan forstå og påvirke vores samtid?

Eftermiddagen bød på et veloplagt foredrag af Emly Albrecht, der er undervisningsleder ved Equal Rights Institute (ERI) i USA. Hun fortalte bl.a. hvordan en ændret tilgang til hendes medstuderende og hele samtalen om abort fik en revolutionerende effekt for den Pro Life-gruppe hun var en del af på universitetet. Retten til Liv har gennem de sidste fem år haft et tæt samarbejde med ERI, der er optaget af at inspirere en ny generation af unge til frimodigt og overbevisende forsvar for det ufødte menneskes lige ret til livet.

Foredraget vil blive refereret i det kommende nummer af LIV. Det er også muligt at få tilsendt en lydfil af foredraget ved at henvende sig til Kerstin Hoffmann på web@rettentilliv.dk.

En aften kun for unge

Søndag den 26. marts mødtes 19 unge i Vejle til en mere uformel aften sammen med Emily Albrecht. Mange spørgsmål var på bordet: Hvordan åbner man samtalen om abort på en konstruktiv måde? Hvordan møde slogans som: min krop, mit valg! Hvad med voldtægt? Et foster er ikke en person?

Stor spørgelyst og mange gode svar prægede denne aften. Flere gav udtryk for, at de var kommet med lidt uklare forventninger men gik dybt inspirerede hjem. Det er faktisk muligt at argumentere konstruktivt og overbevisende for alle menneskers ligeret.

Aften for unge

Har du lyst til at vide mere om hvordan man argumenterer overbevisende og konstruktivt? Kontakt Retten til Livs unge på: frivillig@rettentilliv.dk