Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:
Velkommen til ny leder af Abortlinien

Velkommen til ny leder af Abortlinien

Socialrådgiver med hjerte for sårbare gravide tiltræder fra årsskiftet stillingen som leder af Abortlinien.

Marianne Jørgensen ny leder for Abortlinien

Det er med stor glæde, bestyrelsen for Retten til Liv byder velkommen til socialrådgiver Marianne Jørgensen, der fra årsskiftet er ansat som leder af Abortlinien og dermed afløser Karina Borcher Andersen.

Marianne Jørgensen trækker på et godt erfaringsgrundlag i mødet med sårbare mennesker fra sit arbejde. ”Jeg søgte stillingen, fordi jeg brænder for at arbejde med børn og deres familier og har gjort det en stor del af mit liv. Jeg synes, det er enormt værdifuldt at række en hånd til dem, der har det svært og har brug for hjælp”.

Marianne har bl.a. arbejdet i et familieambulatorie med gravide med misbrugsproblemer. ”Der mødte jeg kvinder, som havde mange overvejelser i løbet af deres graviditet. Beslutningen lå hos dem selv, men jeg var der for at lytte og give dem råd og vejledning om deres muligheder. Jeg ser rådgivningen på Abortlinien som udtryk for det samme”.

Marianne ser frem til at inddrage det kristne værdigrundlag i arbejdet, ”at vi som mennesker er værdifulde fra undfangelsen”, som hun udtrykker det.

”Jeg glæder mig også rigtig meget til at værdsætte de frivilliges indsats og skabe gode rammer for dem”, siger den kommende leder, der også ser frem til at lytte til de mange beretninger fra mennesker, der kontakter Abortlinien, og være med til at hjælpe dem videre, der oplever, at livet er svært.

Marianne håber også på at kunne bidrage til at realisere projekt Kostbar(n), et projekt, som ønsker at udbygge Abortliniens diakonale aspekt, og hvor forsamlinger og menigheder opfordres til at organisere konkret hjælp til sårbare gravide og mødre. ”Diakoni er meget livgivende”, siger Marianne, der i en svær periode selv har oplevet diakoniens hjælpende hånd fra andre mennesker.

”Jeg glæder mig til at arbejde for sagen, for de ufødte børn har retten til at leve”, slutter den 44-årige Marianne, som oprindelig er fra Lolland, men de sidste mange år har boet i Sønderjylland nær Agerskov med ægtefællen John Erik og 3 børn, der nu er i alderen 11-16 år. Hun er engageret i Agerskov Valgmenighed og Luthersk Missionsforening, hvor hun også er aktiv i frivilligt arbejde.