Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:
Brev til Etisk Råd fra Retten til Liv

Foster i begyndelsen af 17. graviditetsuge

Brev til Etisk Råd fra Retten til Liv

Debatten om abortgrænser er en anledning til igen at overveje, om argumenterne for den fri abort holder.

Abortregler til debat

I disse dage afventer Folketinget en udtalelse fra Etisk Råd om de danske abortregler. Det seneste år er der fra flere sider rejst krav om at hæve abortgrænsen i Danmark, der har ligget ved 12 uger siden 1973.

Retten til Liv glæder sig, hver gang fri abort er til debat. Også denne gang vil det give befolkning og politikere anledning til at genoverveje, om det etiske fundament, den danske abortlov står på, holder. Vi vil gerne bidrage til denne samtale.

En rettighedskonflikt

Der er en rettighedskonflikt i abortspørgsmålet, som vi ikke kan komme uden om. En konflikt mellem kvindens ret over egen krop og fosterets ret til at leve. I Retten til Liv mener vi ikke, at de argumenter, der fastholder kvindens ret på bekostning af fosterets ret, er overbevisende.

Dette argumenterer vi for i et brev, der i foråret blev sendt til Etisk Råd, og som i disse dage også sendes til medlemmer af Folketinget.
Håbet er, at enhver må genoverveje sine argumenter og sit standpunkt.

Brev til Etisk Råd fra Retten til Liv